Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.45 uur

Utrecht, 12-11-2010

Straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 22-jarige man (woonplaats onbekend) liep omstreeks 05.20 uur over de Amsterdamsestraatweg. Plotseling kwam een onbekende man op hem aflopen. De man sloeg zonder enige aanleiding op zijn gezicht en greep de mobiele telefoon uit de handen van het slachtoffer. De verdachte rende hierna weg over de Amsterdamsestraatweg in de richting van de Marnixlaan.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt; man, tussen de 1.85 en de 1.95 mtr. lang, blanke huidskleur en een kaal hoofd. Hij droeg een zwarte jas en donkere schoenen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Zwaargewond

UTRECHT Donderdagmorgen vond op de Zamenhofdreef een aanrijding plaats tussen een fietser en een stadsbus. Hierbij raakte de fietser ernstig gewond.

Een 46-jarige man uit Utrecht stak omstreeks 12.45 uur met zijn fiets de weg over ter hoogte van de Marnedreef met de Zamenhofdreef. Hierbij had hij een stadsbus volledig over het hoofd gezien. De busbestuurder zag geen kans meer de fietser te ontwijken. Door de aanrijding raakte de fietser ernstig gewond. De traumaheli werd ingezet. Uiteindelijk werd het slachtoffer per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Bestuurder onder invloed verzet zich bij aanhouding

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed en zich hevig verzette tijdens zijn aanhouding.

Een agent reed in zijn vrije tijd rond 01.15 uur op weg naar huis over het Lageweide viaduct. De agent zag dat een auto vanaf de Rijksweg A2 met hoge snelheid kwam rijden. Boven aan de afrit negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht en nam de bocht met piepende banden. De agent had het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was en nam contact op met de politie-meldkamer. De bestuurder vervolgde zijn weg met hoge snelheid. De agent bleef achter de auto rijden en gaf de positie aan de meldkamer door. Uiteindelijk reed de bestuurder de ventweg van de Europalaan op.

Inmiddels was een opvallende politieauto ter plaatse gekomen en gaf de bestuurder een stopteken. De agenten spraken de 22-jarige bestuurder uit Utrecht aan op zijn rijgedrag. De Utrechter rook sterk naar alcohol. De agenten wilden de man aanhouden en voor een ademanalyse meenemen naar het bureau. Hierop begon de man zich te verzetten. De agenten hebben met gepast geweld de verdachte onder controle kunnen brengen. Hij werd op het bureau ingesloten voor verder onderzoek.

Getuigenoproep; beroving

UTRECHT Donderdagmiddag werd een jongeman beroofd van zijn iPod.

Rond 14.40 uur liep een 16-jarige jongen uit Utrecht van het station naar zijn huis. Op de kruising Betuwe/Furkabaan werd hij aangesproken door een negroïde man, welke zijn iPod stal en ervandoor ging. Kort hierna werd hij aangesproken door een tweede negroïde man, deze man bood hem aan voor 20 euro zijn iPod terug te halen.

Van de tweede persoon is een summier signalement bekend; hij had een negroïde huidskleur, hij droeg een rood petje en had meerdere gouden tanden in zijn bovengebit.

De politie is op zoek naar getuigen, u kunt met informatie bellen met 0900 88 44 politie district Utrecht stad of anoniem via 0800 7000.

Dronken jongeren aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werden vier mannen aangehouden wegens belediging en belemmering.

Rond 03.20 uur kwamen agenten tussen twee vechtende groepjes jongeren op de Lange Janstraat. Nadat zij uit elkaar waren gehaald, vond een 24-jarige man uit Wilnis het nodig om de agenten uit te schelden, hij is hiervoor aangehouden. Zijn vrienden, mannen van 21 en 22 jaar uit Wilnis, Waverveen en Utrecht belemmerden de agenten dusdanig in hun werk dat zij werden aangehouden voor belemmering.

Jongen gewond bij aanrijding

UTRECHT Donderdagmiddag werd een jongen aangereden toen hij door rood fietste.

Rond 15.50 uur stak een 15-jarige jongen uit Utrecht de Darwindreef over met zijn fiets. Op de kruising ontstaat een aanrijding met een 27-jarige automobiliste uit Houten. Hierbij kwam de jongen ten val, hij werd per ambulance naar het Ouderijnziekenhuis gebracht.