Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

12 november 2010

---

Onderzoek naar tijdelijk gebouw met filmzalen en culturele activiteiten

12 november 2010
Stadsdeel Nieuw-West wil een publiekstrekker realiseren aan de oever van de Sloterplas. Het stadsdeel heeft daarom als experiment architecten ontwerpen laten maken voor een tijdelijke bioscoop.

Locatie

Als locatie is gekozen voor de landtong aan de kant van Osdorp omdat deze beschikbaar is, in het zicht ligt, voldoende parkeergelegenheid heeft en goed bereikbaar is.

Ontwerpwedstrijd

Zes ontwerper hebben inmiddels meegedaan aan een ontwerpwedstrijd. De ontwerpers hadden de opdracht rekening te houden met de eisen van een exploitant, wensen van omwonenden en de locatie. Een spannend ontwerp met filmzalen die zijn verzonken in een groene heuvel heeft uiteindelijk gewonnen. Het is nog niet zeker of het winnende ontwerp ook gebouwd wordt. Hier wordt nu de financiële en technische haalbaarheid van onderzocht.

Agenda

Gedacht wordt aan een divers filmaanbod met kaskrakers, filmhuisfilms en afwijkende voorstellingen zoals de vertoning van een opera. Ook andere culturele activiteiten moeten hier een plek kunnen vinden. Het gebouw mag op de locatie maximaal vijf jaar blijven staan.
---