Stadsdeel Amsterdam-Noord

Diereneiland gaat weer open

Goed nieuws voor alle bewoners uit Oostzanerwerf en omgeving. De kinderboerderij Het Diereneiland in de Molenwijk opent weer haar deuren. Al eerder hadden 1100 bewoners met het plaatsen van een handtekening kenbaar gemaakt dat voor hen Het Diereneiland hoort bij de Molenwijk.

Na een wervingsactie rondom het Molenwijk DamtotDamevenement in september melden 40 personen zich als vrijwilliger. Ook een aantal leden van de `oude vrijwilligersgroep' liet weten dat zij graag weer actief wilden worden op hun kinderboerderij.

Beperkte herstart

In de afgelopen weken is er hard geklust en geboend om de dieren weer te kunnen huisvesten. De jeugd uit de wijk heeft een aantal flitsende dieren geschilderd. Deze fleuren met hun bonte kleuren het Diereneiland op.
Het is een beperkte herstart. In aanvang worden niet al te veel dieren geplaatst. Vrijwilligers gaan eerst een vernieuwd, toekomstbestendig plan opstellen voor de kinderboerderij. Het streven is om het plan begin 2011 te kunnen aanbieden aan het stadsdeelbestuur. De vrijwilligers rekenen erop dat daarna voor het voorjaar er een bestuurlijk akkoord is op de plannen.Dan pas zullen meer dieren geplaats worden en activiteiten uitgebreid.

Koek en zopie

Op dit moment gaan de vrijwilligers wel meer aandacht schenken aan een gastvrije ontvangst van bezoekers. Daartoe is er voor bezoekers op de zaterdagen , zondagen en woensdag van 13.00 -15.00 uur een `koek en zopie' op het Diereneiland. Ook is het plan om met enige regelmaat leuke activiteiten voor kinderen te laten plaatsvinden. Waarschijnlijk komt de Sint in de maand november op bezoek, meespeeltheater Pleather heeft al toegezegd dat zij eind december een levende kerstal wil vertonen.