Provincie Flevoland Uitreiking verkeersveiligheidsprijs

Verkeersveiligheidsprijs voor Hans Mars

Publicatiedatum: 12 november 2010

Politiechef van het Verkeershandhavingsteam David Groen heeft woensdagavond tijdens een themabijeenkomst van het Vervoerberaad Flevoland de Verkeersveiligheidsprijs uitgereikt aan jongerenwerker Hans Mars uit Urk. Jeugdwerker Hans Mars zet zich al jaren actief in als verkeersvrijwilliger in Urk. Waaronder sinds 2008 het zogenaamde Jaap & Jurie project.

De verkeersveiligheidsprijs is bedoeld voor mensen die zich op een buitengewone manier hebben ingezet voor de verkeersveiligheid in Flevoland. In 2003 heeft het VerkeersTeam van Politie Flevoland deze prijs ingesteld. De voordracht voor de Verkeersveiligheidsprijs vindt plaats in de provinciale Werkgroep Verkeersveiligheid en
Infrastructuur.

Jaap en Jurie

Jeugdwerker Hans Mars zet zich al jaren actief in als
verkeersvrijwilliger in Urk. Waaronder sinds 2008 het zogenaamde Jaap & Jurie project. Dit is een muntjessysteem, bedacht door de Werkgroep Gezond Gedrag.

De muntjes worden bij goed gedrag weggegeven door vrijwilligers van Bezorgd Urk, Stichting Buurtwerk, Jongeren Opvangwerk (JOW) en door de politie. Iedere betrokken groep heeft een muntje met een eigen afbeelding: een agent voor de politie, een quad voor het JOW, een fietsje voor Stichting Buurtwerk en een scooter voor Bezorgd Urk. Uitgangspunt is dat wanneer jongeren onverwachts beloond worden, dit erg motiverend werkt. Bij inlevering van de muntjes maakt men bij een loting direct kans op onder meer bijvoorbeeld een spelcomputer, een mp3-speler of een videocamera. Het project wordt gefinancierd door de gemeente Urk.