Gemeente Venray



12 november 2010

Gemeente verhuist in december naar tijdelijk adres aan Westsingel 1

Het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat wordt gerenoveerd. De gemeenteraad heeft in mei van dit jaar ingestemd met het definitief ontwerp voor de renovatie. Met de werkzaamheden wordt in januari 2011 gestart. Om die reden zal de gemeente tijdelijk verhuizen naar het gebouw van Gilde Opleidingen aan de Westsingel 1. Op 20 december kunnen inwoners op dit adres terecht voor de gemeentelijke diensten.

Sociale dienst

Een aantal medewerkers van de gemeentelijke sociale dienst zal tijdelijk verhuizen naar de st. Jozefweg waar de klant alleen op afspraak terecht kan. De betrokken klanten zullen hierover persoonlijk worden geïnformeerd. De reguliere dienstverlening verloopt via het gemeentehuis aan de Westsingel.

Dienstverlening

Het zal best even wennen zijn voor zowel inwoners als medewerkers van de gemeente. Het gebouw, een voormalige school, is namelijk enigszins aangepast om dienst te doen als gemeentehuis. Toch zal het in enkele gevallen wat beperkingen opleveren. Deze accepteert de gemeente omdat het gaat om een tijdelijke situatie. Aan de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening verandert echter niks; deze blijft op het niveau zoals inwoners gewend zijn.

Wanneer de renovatie is afgerond mogen de inwoners nog meer verwachten op het gebied van dienstverlening: het aangepaste gebouw ondersteunt hierbij. En ook de medewerkers werken dan eindelijk in een gebouw dat aan de arbonormen voldoet en weer jaren meekan.