Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-11-2010

Bestuurder dodelijk ongeval Bouvignelaan meldt zich

BREDA - Een 61-jarige man uit Breda heeft zich donderdagmorgen bij de politie gemeld in verband met het dodelijk ongeval donderdagavond 28 oktober op de Bouvignelaan. De Bredanaar heeft verklaard achter het stuur te hebben gezeten van de auto die het bejaarde slachtoffer (88) aanreed.

De Bredanaar kon nu niet meer worden aangehouden. Bij een dodelijk verkeersongeval kan dat alleen als er sprake is van roekeloosheid, de zwaarste vorm van schuld. Daarvoor zijn tot op heden onvoldoende aanwijzingen. De Bredanaar is na verhoor heengezonden. De politie maakt een dossier op, zodat de officier van Justitie kan beslissen over vervolgstappen.

De man zegt dat hij plotseling een fietser de rijbaan op zag rijden en niet meer kon uitwijken. Dat hij na het ongeval is doorgereden, komt volgens de verdachte doordat hij in een soort shock raakte. Hij kreeg de afgelopen twee weken wroeging en besloot zich te melden.

Een 88-jarige Bredanaar werd donderdagavond 28 oktober rond 18.30 uur aangereden door een auto toen hij vermoedelijk vanuit een pad de Bouvignelaan wilde opdraaien. De bestuurder heeft, zo blijkt uit onderzoek, nog wel geremd, maar kon een botsing niet voorkomen. Hij reed weg in de richting Breda, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De bejaarde man overleed later op de avond in het
ziekenhuis.

Arrestaties na openlijke geweldpleging en diefstal brommer

BREDA: De politie arresteerde donderdagavond 11 november 2010 vier personen op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging. De arrestanten werden opgepakt bij een vechtpartij in de Brusselstraat. Het gaat om inwoners van Breda (48, 44, 15 en 14 jaar)

Naast de geweldplegers werd ook een 14-jarige jongen gearresteerd op verdenking van diefstal van de bromfiets. Deze brommer werd in een garage aan de Brusselstraat door de politie aangetroffen en in beslag genomen.

Inzet van het geweld was vermoedelijk de diefstal van de bewuste brommer eerder op de avond. De rechtmatige eigenaar vermoedde wie de diefstal had gepleegd. Toen hij samen met de andere verdachten verhaal ging halen, volgde er ruzie. Uiteindelijk ontstond er een vechtpartij, waarbij verschillende familieleden van de 14-jarige verdachte
mishandeld werd. Er werden kopstoten, klappen en schoppen uitgedeeld en werd er geslagen met een helm. Een 37-jarige vrouw raakte dermate gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Zij had schoppen en klappen met de helm in haar rug gehad en moest voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis.
Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt door de politie.

Schennispleger in Teteringen

TETERINGEN: De politie heeft donderdagmiddag 11 november 2010 vergeefs gezocht naar een schennispleger. Dat gebeurde rond 15.15 uur op de Donkerstraat in Teteringen. Volgens de meldster (16) ging het om een witte bestelbus met gekleurde reclame op de zijkant. Achter de auto stond een blanke man met rossig kort haar. Hij was qua leeftijd ongeveer eind 30 jaar en was gekleed in een wit T-shirt. Hij stond naast zijn auto te masturberen riep oneerbare voorstellen naar het meisje. De gewaarschuwde agenten hebben ondanks een zoekactie de verdachte niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak en roept mensen op die de dader(s) menen te kennen, op om zich via 0900 - 88 44 te melden.

Fietsers zonder licht op de bon

BREDA: De politie hield donderdag 11 november 2010 een
fietsverlichtingcontrole. Dat gebeurde in het kader van
verkeersveiligheid. Elk jaar worden circa tienduizend fietsers in het donker aangereden, meestal door een auto. Ruim vijfhonderd van hen raken hierbij per jaar zwaar gewond en zo'n veertig slachtoffers overleven het niet. Om die reden is de overheid de campagne 'Val op met je fiets!' gestart.

De politiecontrole werd uitgevoerd op de hoek Catharinastraat / Vlaszak.
In totaal werden er 50 bekeuringen geschreven voor de volgende feiten:
- 42 x voor geen verlichting op de fiets

- 1 x geen licht op een bromfiets

- 1 x kapot voorlicht van een personenauto

- 1 x kinband valhelm niet vast

- 1 x door rood licht rijden van een fiets

- 1 x door rood licht rijden als automobilist

- 1 x geen gordel dragen

- 1 x rijden in strijd met gesloten verklaring

- 1 x niet stoppen bij het zebrapad

De reacties waren wisselend. Een aantal overtreders reageerde boos en deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was om zonder licht te rijden. Na de nodige uitleg beseften ze het gevaar en wisten ze wel dat ze fout zaten. Er waren ook veel positieve reacties van omstanders die het een goede zaak vonden dat de politie controleerde op
fietsverlichting.

De boete voor het rijden in het donker, in de schemer of bij mist zonder dat het voor- en achterlicht brandt bedraagt 35,-.
Verlicht fietsen is een kleine moeite (losse lampjes) en kost niet veel. Voor het geld van een boete kan de overtreder jarenlang verlicht én veilig rondfietsen.
Internetsite van de campagne: www.valopmetjefiets.nl


101 km/u door Breda: rijbewijs ingevorderd

BREDA: Een te snelle automobilist raakte donderdagavond 11 november
2010 zijn rijbewijs kwijt. De 50-jarige Bredanaar omstreeks 21.30 uur met 101 km/u in zijn BMW over de Graaf Engelbertlaan te Breda. Hij werd betrapt met behulp van de lasergun. De man kreeg proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs inleveren omdat hij binnen de bebouwde kom de toegestane snelheid van 50 km/u met 51 km/u overtrad.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Tijdelijk huisverbod voor huiselijk geweldpleger

BREDA: Een 42-jarige man uit Breda kreeg een tijdelijk huisverbod opgelegd. Dat gebeurde naar aanleiding van huiselijk geweld. Tijdens een ruzie op de woensdagavond jl. mishandelde hij zijn vriendin in een woning in het stadsdeel Hoge Vucht door haar te slaan en haar keel dicht te knijpen. De Bredanaar werd in het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Hij kreeg vrijdag 12 november 2010 het
huisverbod namens de burgemeester van Breda uitgereikt.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen. Het huisverbod wordt door de politie opgesteld en ondertekend door de burgemeester. De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf
huisverbod voor huiselijk geweldpleger.

Inbraak benzinestation: sigaretten gestolen

SINT WILLEBRORD: In de nacht van donderdag 11 november op vrijdag 12 november 2010 werd ingebroken in een tankstation aan de Poppetraat. Het inbraakalarm trad om 03.00 uur in werking. Er bleek sprake te zijn van drie dieven. Zij gingen er vandoor met diverse sloffen sigaretten, voornamelijk van het merk Marlboro Een hondengeleider kon met zijn hond het spoor volgen tot in de Bremstraat. Daar is het criminele trio vermoedelijk in een auto gestapt.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-11-2010 13:55 | © Regio Midden en West Brabant |