Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 12 november

Alkmaar, 12-11-2010 o 14.30 uur

Man beroofd na afspraakje

Den Helder, donderdag 11 november 2010.

Rond 19.30 uur is een man uit Den Helder onder bedreiging van geweld beroofd van zijn bril en telefoon op een parkeerplaats aan de Jan Verfailleweg bij de strandopgang Duinoord. De man bleef lichamelijk ongedeerd maar is wel enorm geschrokken. De politie zoekt getuigen.

De man had een afspraak om een hem nog onbekend iemand op de parkeerplaats te ontmoeten. Nadat hij zijn auto had geparkeerd werd zijn portier opengetrokken door een man die met hem meeliep naar de strandopgang. Daar voegde zich een andere man bij het tweetal waarna het slachtoffer met een mes werd bedreigd en zijn telefoon en bril moest afgeven. Geld had hij niet bij zich. Vervolgens werden zijn handen gekneveld en werd hij achtergelaten. De mannen vertrokken in onbekende richting waarna het slachtoffer de politie liet inschakelen. Er kwam een politiehond die de omgeving heeft afgespeurd. Namen van bezoekers van de parkeerplaats zijn genoteerd en de omgeving is gecontroleerd echter nog zonder resultaat.

Signalement

Omdat de bril van het sterk bijziende slachtoffer werd afgenomen en het donker was heeft hij nauwelijks een signalement kunnen verstrekken. Van de daders zou één man blank zijn en de ander mogelijk getint. Ze hadden een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1,85 meter.

Getuigenoproep

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op de parkeerplaats bij strandopgang Duinoord donderdagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Plofkraak bij pinautomaat: getuigen gezocht (tevens homepagebericht)

Venhuizen, vrijdag 12 november

Vrijdagochtend vond rond 03.00 uur een plofkraak plaats bij een pinautomaat aan de Twijver. Een buurtbewoner hoorde een harde knal en zag een aantal mannen naar een zwarte kleine auto rennen en wegrijden. De man belde 112. Er bleek een pinautomaat tot ontploffing te zijn gebracht. De daders maakten bij deze plofkraak een onbekend geldbedrag buit.

Er werd een zwaar beschadigde auto aangetroffen, waarmee de pui van het pand geramd was. De vluchtauto werd even later brandend aangetroffen op het station in Hoogkarspel.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Twijver of het station van Hoogkarspel vrijdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Buitenlandse man voldoet niet aan stopteken en mag meteen aftikken

Heerhugowaard, donderdag 11 november 2010.

Rond 20.30 uur zag een agent op de Beukenlaan een man zonder licht fietsen. Ondanks dat hij met luide stem vroeg om te stoppen reed hij weg. Op de Oostdijk kreeg de agent hem te pakken. Hij probeerde zich op een erf te verstoppen. Het bleek te gaan om een 30-jarige man met een adres in Polen. Gezien zijn buitenlandse afkomst moest hij meteen 107 euro betalen; 35 euro voor het fietsen zonder licht, 60 euro wegens het niet voldoen aan de aanwijzing van de agent en 12 euro administratiekosten.

Aanhoudingen na agressie tegen politie

Alkmaar, donderdag 11 november 2010.

Tijdens een ruzie in de relationele sfeer aan de Nolensstraat rond 17.30 uur, keerde een 21-jarige vrouw uit Alkmaar zich tegen de agenten. Zij schold hen uit en werd vervolgens gearresteerd wegens belediging. Een 26-jarige broer van haar probeerde dat te voorkomen en wilde een agent slaan. Beiden moesten mee naar het bureau en zijn voor de nacht in verzekering gesteld. Er wordt een proces-verbaal tegen beiden opgemaakt.

Drankrijder

Castricum, vrijdag 12 november 2010.

Gisteravond rond 21.30 uur kreeg de politie de melding van enkele getuigen dat een dronken man zou rijden in een auto met twee lekke banden. De auto werd door agenten leeg aangetroffen op de Van Oldenbarneveldweg. Getuigen hadden gezien dat de 39-jarige bestuurder uit Krommenie een horecagelegenheid was ingelopen. Daar werd de man aangehouden. Hij moest mee naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hij blies daar bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid: 1070 ug/l. Zijn rijbewijs is enkele jaren geleden al ongeldig verklaard wegens rijden onder invloed van drank. De man is ter ontnuchtering opgesloten in een politiecel. Vanmiddag wordt hij nader gehoord maar in eerste instantie ontkende hij te hebben gereden.

Aanhouding wegens lokaalvredebreuk

Hoorn, vrijdag 12 november 2010.

Kort na middernacht heeft de politie op de Dubbele Buurt een 29-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij, ondanks een ontzegging, een café was binnen gegaan. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

Alkmaar, donderdag 11 november 2010.

Rond 20.00 uur zagen agenten op de Vondelstraat een 15-jarige jongen uit Alkmaar zonder licht fietsen. Bij een controle bleek dat het slot van de fiets onklaar was gemaakt. De jongen werd aangehouden en gaf toe de fiets vorige week bij het station gestolen te hebben. Er was aangifte van gedaan en de fiets gaat terug naar de eigenaar. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt waarna hij in de loop van de avond is heengezonden.

Rijbewijs ingenomen

Alkmaar, donderdag 11 november 2010.

Rond 11.00 uur kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat een man die onwel leek en op straat was gevallen op de Piersonstraat in een auto was gestapt en weg was gereden. De getuige kon hem niet meer tegenhouden.

Aanrijdend kregen de agenten nog twee meldingen van vreemd rijgedrag van de man. Zo had hij op de Bleekerskade een paaltje aangereden en kort daarvoor had hij bijna een wegwerker geraakt. De man kon worden staande gehouden. Zijn auto was beschadigd. De 62-jarige bestuurder uit Alkmaar was zich nauwelijks bewust van wat er gebeurd was. Hij heeft medische problemen. Om die reden hebben de agenten zijn rijbewijs ingenomen.

Fietsster breekt been

Broek op Langedijk, donderdag 11 november 2010.

Rond 15.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen een 16-jarig meisje op de fiets uit Zuid-Scharwoude en een 69-jarige automobilist uit Haarlem.

De automobilist had bij het oprijden van de Voorbruggracht het meisje over het hoofd gezien waardoor zij met een geringe snelheid werd aangereden en op straat ten val kwam. Ze werd met een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Rijden met ongeldig rijbewijs

Alkmaar, donderdag 11 november 2010.

Tijdens een surveillance met een politieauto met nummerplaatherkenning ontdekten de agenten dat er een 38-jarige automobilist uit Alkmaar voor hen reed wiens rijbewijs eerder was ingevorderd. De man, die nu reed over de Huiswaarderweg, had zijn rijbewijs nimmer ingeleverd. Nu moest hij dat wel overhandigen waarna het is opgestuurd naar het Centraal bureau Rijvaardigheidsbewijzen in verband met de verloren geldigheid.

Roodlicht controle

Limmen, donderdag 11 november 2010.

In de middaguren heeft de politie een roodlicht controle gehouden op de Rijksweg, bij de kruising met de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat. Bij het rijden door rood is bij een aanrijding met een voetganger of fietser de kans op dodelijke afloop 5% bij een snelheid van 35 km/u, 45% bij 50 km/u en 85% bij 65 km/u.

Veertien automobilisten negeerden het rode verkeerslicht. Zij kregen een boete van 160 euro.

Tegen boom door modder op de weg

Warmenhuizen, donderdag 11 november 2010.

Deze weken zijn de wegen in de Noordkop door landbouwverkeer vaak besmeurd met modder vanwege het oogstseizoen in combinatie met de natte velden. Hier wordt het verkeer ook voor gewaarschuwd door middel van borden. Landbouwers nemen bovendien vaak maatregelen om de wegen schoon te houden.

Rond 13.00 uur ging het desondanks toch mis op de Dergmeerweg. Een 33-jarige automobilist uit Wieringerwaard werd op de Dermeerweg verrast door prut op de weg. Hij verloor de macht over zijn stuur en gleed tegen een boom. Hij zag zelf kans zijn auto te verlaten en was niet gewond geraakt. Zijn auto liep flinke schade op. Er stonden waarschuwingsborden tegen prut aan het begin en eind van de weg.

Politie zoekt getuigen inbraak

Bergen, donderdag 11 november 2010.

Tussen 17.30 en 19.30 uur is er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Wikkeweg. De bewoonster was even een paar uurtjes afwezig toen de dader de achterdeur heeft opengebroken en de woning heeft doorzocht. Hij heeft sieraden meegenomen. Gezien het tijdstip is het wel mogelijk dat de dader is gezien door mensen die op straat bezig waren met de Sint Maarten. Getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Bergen via 0900-8844.