Politie Gelderland-Zuid

Drie jongemannen aangehouden

Nijmegen, 12-11-2010 o In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie in Nijmegen drie jongemannen aan. Twee van hen werden in het centrum aangehouden op verdenking van baldadigheid, de derde omdat hij later verhaal kwam halen bij het politiebureau en niet voldeed aan bevel of vordering.

Mountainbikers van politie troffen in het uitgaansgebied een groep jeugd die zich wat agressief gedroeg. Eén van de jongeren gooide, terwijl ze door de agenten werden aangesproken, met een glas richting een café. Ook schopte hij tegen een zuil. Een andere jongen verzette zich door met zijn rug op een dienstauto te gaan liggen. Beiden werden aangehouden voor baldadigheid en naar het politiebureau overgebracht. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Molenhoek en een 18-jarige jongen uit Malden.

Politie vordert groep om weg te gaan
Een grote groep jongeren (zowel de groep waar de drie toe behoorden als ook anderen) bemoeide zich ondertussen met de aanhoudingen. Meerdere surveillance-eenheden waren inmiddels ter plaatse gekomen. Een deel van de groep verscheen even later voor het politiebureau. De politie vorderde meerdere keren om weg te gaan. Eén jongen, van 17 jaar en afkomstig uit Molenhoek, die dit niet deed en zich recalcitrant bleef opstellen werd aangehouden.

De drie werden ingesloten voor verhoor. In de loop van vrijdagochtend zijn zij weer in vrijheid gesteld. Tegen de 18- en 19-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen van 17 zal binnenkort voor de kinderofficier moeten verschijnen.
(08)

Laatst gewijzigd 12-11-2010 14:18 | © Regio Gelderland-Zuid |