Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 12-11-2010

Oosterhouter opgepakt voor diefstal verkeersborden

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen een 29-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere verkeersborden. Tijdens de surveillance controleerden agenten rond 02.30 uur op de Oosterpolderweg een personenauto met daarbij de 29-jarige bestuurder. Het viel de agenten op dat de auto nagenoeg tegen een verkeerspaal geparkeerd stond. Het bord, behorend bij de paal ontbrak. In de kofferbak van de auto trof de politie negen verkeersborden en een particulier verkeersbord aan. Na in beslagname zijn de borden
geretourneerd aan de eigenaren, betreffende de gemeente Oosterhout en een bedrijf uit Oosterhout.

Belg onder invloed achter het stuur

GILZE - De politie heeft gistermiddag even na 14.00 uur een 32-jarige Belg aangehouden. Agenten controleerden de man die als bestuurder van een auto reed op de Nerhoven. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Op het bureau werd van hem een bloedtest afgenomen. De man verklaarde dat hij naast enkele alcoholische drankjes ook verdovende middelen gebruikt had. Voorzien van een rijverbod van 24 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Amusementshal tweede maal doelwit van overvallers

DONGEN - De politie onderzoekt een overval die vanochtend plaats gevonden heeft op een amusementshal aan de Hoge Ham. Er raakte bij de overval niemand gewond. De daders zijn er met een geldbedrag van tussen gegaan.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving rond 10.45 uur de melding van een gewapende overval. Een amusementshal aan de Hoge Ham was opnieuw het doelwit van overvallers. Eerder, op maandag 09 november jl.vond er ook een overval op dezelfde locatie plaats. Agenten namen post in en kamden buurten uit. De politie zette daarbij het middel SMS-Alert in met de tekst:" Dongen, Hoge Ham, overval met wapen, 2 daders negroide, 1 rode jas, jeans, witte sportschoenen, 2de zwarte jas met capuchon, jeans. Op fiets vertrokken". De zoektocht leidde niet tot een aanhouding.

Ten tijde van de overval waren er zes personen aanwezig in de zaak, waarvan drie medewerkers. Onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen werd er geld afhandig gemaakt. De gezichten van beide daders waren ten tijde van de overval bedekt. Na het misdrijf vluchtten beiden op een fiets weg in de richting van de Grote Kerk.

Roemenen op pad voor metaal

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft gisteren, rond het middaguur drie Roemenen van 23, 37 en 43 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van poging diefstal van metaal bij een bedrijf aan de Ramgatseweg. Een medewerker van het bedrijf zag dat de mannen uit een container met metaalafval metaal pakten. In totaal laadden ze 30 kilogram in een auto die het drietal bij zich had. De politie werd geïnformeerd die de mannen aantrof. Nadat het metaal terug in de container gedeponeerd was, mocht het drietal mee naar het bureau.

Opnieuw woning doelwit van bekladding

RIJEN - De politie heeft vanmorgen een aangifte opgenomen van
vernieling. Opnieuw werd in dezelfde wijk een woning beklad met verf. Ook de auto's van de bewoners moesten het ontgelden. Een verfspoor leidde in de richting van de Hannie Schaftlaan. Eerder, op 10 november jl., werd de woning van burgemeester Roep (Gilze en Rijen) eveneens beklad. De recherche van het politieteam Gilze Rijen - Dongen onderzoekt de zaak en vraagt getuigen of mensen die meer informatie kunnen geven zich te melden via 0900-8844

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

OOSTERHOUT - De politie is op zoek naar getuigen die informatie kunnen geven over een ernstige mishandeling waarbij een 70-jarige man uit Oosterhout het slachtoffer werd. De mishandeling vond plaats op 05 november jl. in een horecagelegenheid aan de Bosstraat. Het slachtoffer liep onder andere een gebroken rib op.

Op 06 november meldde het slachtoffer tijdens een biljarttoernooi mishandeld te zijn door een groepje jongeren. Dit gebeurde op 05 november jl. tussen 20.45 uur en 21.15 uur. Het slachtoffer was in de horecagelegenheid voor een biljarttoernooi. Tijdens het spel kwam een groepje (ongeveer 5 of 6) jongeren de gelegenheid binnen. Zij gedroegen zich luidruchtig. Toen het slachtoffer de jongens daarover aansprak kreeg hij direct een klap in het gezicht. Door deze klap verloor hij het bewustzijn en kwam te ten val. Daar werd hij door één van hen in zijn zij getrapt. Aanwezigen schoten te hulp en verwijderden de groep. Medisch onderzoek wees uit dat de man er onder andere een gebroken rib aan had overgehouden. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-11-2010 14:24 | © Regio Midden en West Brabant |