Model Kim Feenstra bezoekt jonge slachtoffers seksuele uitbuiting

12/11/2010 14:34

Stichting Terre des Hommes Nederland

Model Kim Feenstra zet zich in voor Terre des Hommes in de strijd tegen kinderuitbuiting. De voormalig winnares van Holland's Next Topmodel bezocht een project van Terre des Hommes in de Filippijnen waar meisjes en jonge vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik worden opgevangen. "Niemand kon geloven dat ook ik zulk werk had gedaan, net als zij. Maar we begrepen elkaar als geen ander."

Voordat Kim Feenstra doorbrak als internationaal topmodel leidde ze een turbulent leven. De geboren Groningse werkte een jaar lang als callgirl en kreeg een strafblad nadat ze iemand had bestolen. Maar het tekent haar sterke karakter dat ze toch haar doel wist te bereiken. Wie is meer geschikt dan zij om andere meisjes - die net als zij in de prostitutie hebben gewerkt - te inspireren met haar doorzettingsvermogen, durf en geloof in eigen kunnen? Dat was de reden voor Terre des Hommes haar te vragen mee te werken aan de documentaire, die deel uitmaakt van een crossmediale campagne.

Emotioneel

In de Filippijnen sprak Kim Feenstra met meisjes en jonge vrouwen die in een door Terre des Hommes gesteund opvanghuis een kans krijgen op een nieuwe toekomst. Kim vertelde openhartig over haar eigen prostitutieverleden. "Dat was best emotioneel voor mij en ik vond het ook niet heel gemakkelijk om te vertellen. Niemand kon geloven dat ook ik zulk werk had gedaan, net als zij. Dat kon toch helemaal niet? Mijn verhaal zorgde voor een groot onderling vertrouwen en begrip. De meisjes vertelden op hun beurt waarom zij in de prostitutie terecht waren gekomen. Sommigen waren in de steek gelaten door hun vriend, anderen hadden geen andere keus omdat ze geen werk hadden. We begrepen elkaar als geen ander."

Campagne

In de 'Vandaag ben ik onbelangrijk' campagne roept Terre des Hommes mensen op zichzelf even onbelangrijk te maken. Wat wél belangrijk is en wat Terre des Hommes doet om kinderuitbuiting te stoppen, is deze maand te zien in drie tv-documentaires genaamd 'ff onbelangrijk', uitgezonden door RTL 4. Kim ontwierp voor de campagne van Terre des Hommes ook een t-shirt met de opvallende tekst 'Vandaag ben ik onbelangrijk.nl'. "We zijn veel teveel alléén met onszelf bezig", vindt Kim. Kijk voor meer informatie op www.onbelangrijk.nl.





http://www.onbelangrijk.nl

http://www.terredeshommes.nl/