Landstede

Studenten begeleiden deelnemers Frion Sportdag

Zestig studenten hebben tijdens de derde Frion Sportdag op vrijdag 15 oktober een sportieve bijdrage geleverd. Ruim 400 mensen met een verstandelijke beperking hebben deze dag een sportieve middag beleefd op Sportpark De Pelikaan onder begeleiding van 45 studenten van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg van Landstede en 15 studenten van Menso Alting.

Han Hanekamp is door Landstede aangesteld als programmamanager van de Pelikaan om er onder andere voor te zorgen dat studenten unieke leerervaringen kunnen opdoen in de praktijk. Deze Frion Sportdag is daar uitermate geschikt voor. Studenten leren hun doelgroep (beter) kennen in allerlei verschillende activiteiten. Bovendien leren ze om samen met de deelnemers het plezier in bewegen te ervaren en te zien dat het bewegen met mensen met een beperking een absolute meerwaarde is.

Sporten stimuleren
Tijdens de jaarlijkse Frion Sportdag kunnen mensen met een beperking ervaren dat een sport beoefenen mogelijk is. Het doel is hen te stimuleren om te sporten, ongeacht hun beperking. Er was een breed programma aan sportieve activiteiten. De studenten verzorgden het opstarten en begeleiden van diverse activiteiten, het uitdelen van lunchpakketten en het begeleiden van groepen deelnemers langs de verschillende activiteiten.

Sport met een grote glimlach
Oud-schaatser Erben Wennemars gaf s ochtends het officiële startsein door samen met Janneke de Groot van Wijz alle deelnemers direct in beweging te zetten met een korte warming-up. Aangemoedigd door verschillende mascottes zat de stemming er meteen goed in, en dat bleef zo tot het eind. Hoewel het sportieve gedeelte van het middagprogramma door de regen kwam te vervallen, verliet iedereen sportpark De Pelikaan met een grote glimlach.