Landstede

Stagiairs Productiehuis coördineren inzet Landstedestudenten bij LEGO WORLD

In de herfstvakantie vond in de IJsselhallen voor de 10e keer LEGO WORLD plaats. 900 studenten van Landstede en leerlingen van Talentstad en JenaXL waren hier actief bij betrokken. Om de inzet van al deze studenten in goede banen te leiden is het Productiehuis van Landstede ingeschakeld. Studenten Marit Nijhuis en Joanne Hoogeveen waren mede verantwoordelijk voor de organisatie rondom de inzet van studenten; van de werving en selectie, het maken van de roosters tot de begeleiding tijdens de beurs.

Het Productiehuis
Het Productiehuis is een service binnen het Landschap Vormgeving & Entertainment van Landstede. (Externe) bedrijven en organisaties kunnen via het Productiehuis gebruik maken van de kennis en kunde van deze studenten. Zo kunnen zij een projectaanvraag indienen voor bijvoorbeeld fotografen, typetjes, grafisch vormgevers of filmers. Ook ondersteuning voor de organisatie van een evenement is mogelijk. Bij het Productiehuis werken stagiairs vanuit het landschap Vormgeving & Entertainment onder begeleiding van Laura van der Meijden. Enerzijds zijn deze studenten zelf direct inzetbaar voor verschillende projectaanvragen, anderzijds werken we als uitzendbureau waarbij we vacatures uitzetten in de organisatie. Dit is geheel afhankelijk van de aanvraag.

Stagiairs
Marit Nijhuis en Joanne Hoogeveen zijn tweedejaars studenten van de opleiding Evenementenorganisatie. Van september tot februari lopen zij stage bij het Productiehuis van Landstede. Tiny Logtenberg, programmamanager bij de IJsselhallen, wist de twee enthousiaste meiden te koppelen aan het evenement LEGOWORLD: De inzet van zoveel studenten verlangt veel organisatie. Voor Marit en Joanne, die de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie volgen, een uitgelezen kans om praktijkervaring op te doen! Marit en Joanne namen hun taak serieus en hebben de inzet van de vele studenten tijdens LEGOWORLD tot in de puntjes geregeld.

Praktijkervaring
Marit is sinds september, toen haar stage bij het Productiehuis begon, samen met Joanne bijna fulltime met dit project bezig geweest. We moesten voor aanvang van de beurs lange dagen maken om alles goed voor te bereiden. We hebben in kaart gebracht hoeveel studenten bij de verschillende activiteiten benodigd waren. Vervolgens hebben we leerlingen en studenten geworven door presentaties in de klassen te houden. Het inplannen kost veel tijd omdat we rekening moesten houden met de wensen en eisen van zowel de IJsselhallen als de studenten. Uiteindelijk kregen we iedereen op de juiste tijd op de juiste plaats. En we hebben het ontzettend naar onze zin gehad, ondanks dat het enorm zwaar was.

Verantwoordelijkheden
Joanne: We kregen veel verantwoordelijkheden, dat was echt ontzettend leuk! Ik heb veel geleerd binnen dit project. Vooral tijdens de beurs, toen we moesten inspelen op onverwachte situaties. Marit vond het heel interessant om te leren omgaan met verschillende mensen. Iedereen is anders en reageert anders. Het is leuk om daar mee te leren omgaan. De meiden hadden de studenten en leerlingen wel onder controle: Er waren hele leuke, enthousiaste studenten bij die goed oppikten wat wij van ze vroegen. Sommige leerlingen van Talentstad en JenaXL spraken ons zelfs aan met u en mevrouw!

Afronding
De meiden hebben geen herfstvakantie gehad en zijn meteen weer aan de slag gegaan in het Productiehuis waar volgende opdrachten op hen liggen te wachten. En ook het project LEGOWORLD is nog niet volledig afgerond: We gaan het project nog evalueren met de IJsselhallen, we moeten de declaraties nog verwerken en afhandelen en alle studenten en leerlingen krijgen een certificaat met daarop hun activiteiten en aantal gewerkte uren.

Projectaanvragen
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van het Productiehuis kunnen contact opnemen met Laura van der Meijden, tel:088-8508362 of via mail: lvandermeijden@landstede.nl.