Landstede

Cliënten Frion ondersteunen Doepark Nooterhof

Vanuit de samenwerking tussen Landstede en Frion is een interessant project bij Doepark Nooterhof gestart. Het Doepark blijkt een perfecte leerwerkplek voor cliënten van Frion. De mensen met een verstandelijke beperking zijn actief in het gehele park met als doel zo een stapje verder te komen op de maatschappelijke ladder.

Nette omgeving
De cliënten van Frion worden ingezet in de groenvoorziening en de horeca op het park. Projectleider Horeca Jean-Jacques Jouret is zeer tevreden over de samenwerking: 's Ochtends prikken ze zwerfafval en papier in het park en de directe omgeving. Ook zorgen zij er voor dat het terras van het Theehuis wordt geveegd en houden ze de tafels en stoelen schoon. Ook aan de entree van De Ateliers en de Kruidwisch wordt aandacht besteed, zodat deze er altijd netjes bijliggen. Binnen de panden maken ze 's middags een extra schoonmaakrondje en doen ze de vaat.

Horeca
Ook in de horeca werken de cliënten mee. Een aantal cliënten heeft inmiddels al meegelopen op het terras en de gasten koffie en thee geserveerd. Weer anderen helpen bij het klaarzetten van de vergaderzalen en het schoonmaken hiervan als de gasten gaan lunchen of als de vergadering is afgelopen.

Duurzame samenwerking
Zowel de medewerkers van Doepark Nooterhof, de gasten van het park, de begeleiders van Frion en de cliënten zijn enthousiast over de samenwerking, die prima past in het duurzame karakter van de Nooterhof, waar nu ook de P van People zichtbaar is gemaakt.