Politie Rotterdam Rijnmond



IMITATIEWAPENS AANGETROFFEN TIJDENS PREVENTIEF FOUILLEERACTIE

Datum publicatie: 12-11-2010 14:16

Gisterenavond is door de politie op het metrostation Slinge een preventief fouilleeractie gehouden in samenwerking met de RET.

60 mensen zijn door de RET bekeurd voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs. Een persoon kreeg hier ook een boete van de politie omdat hij geen legitimatie bewijs toonde.

De personen die geen geldig vervoersbewijs hadden werden tevens door de politie gecontroleerd op openstaande boetes. Een van die personen probeerde, toen hij de agenten zag, op de vlucht te slaan maar kon al snel staande worden gehouden. De man bleek geen geldig vervoersbewijs te hebben en had nog 2100 EURO openstaan aan boetes voor dezelfde overtreding. Een deel van het bedrag is direct betaald, voor het overige bedrag wordt vervangende hechtenis toegepast.

Tot slot was er een man die al een boete gekregen had van de RET voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs en werd gevraagd door politieagenten om mee te komen voor een preventief fouilleeractie. Tijdens het fouilleren van de man bleek dat hij een tas bij zich had waarin twee op echt lijkende vuurwapens zaten. Deze vuurwapens leken zodanig echt en gebruiksklaar, dat de politieagenten hun vuurwapen trokken. De man gaf zich vervolgens snel over en kon worden aangehouden. Na verder onderzoek bleek de man tevens in het bezit te zijn van twee bolletjes cocaïne.

De cocaïne en de imitatie vuurwapens zijn beiden in beslag genomen en worden vernietigd.