Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Amsterdam Zuidoost legt mantelzorgers in de watten

12 november 2010

Op woensdag 10 november zette Stadsdeel Zuidoost tijdens een exclusief Mantelzorgdiner meer dan 60 mantelzorgers van Zuidoost in het zonnetje. Het motto van de Dag van de Mantelzorg in Zuidoost was dit jaar `Neem ook tijd voor uzelf!' Eén van de mantelzorgers over de feestelijke avond: `Het is goed om er weer eens aan herinnerd te worden dat ik ook aan mezelf moet denken, soms vergeet ik dat gewoon.' Een ander: `Ik voel me echt heel erg in de watten gelegd.'

Mantelzorgers zijn mensen die iemand uit hun naaste omgeving extra of speciale zorg geven. Stadsdeel Amsterdam Zuidoost hecht veel waarde aan de inzet van haar mantelzorgers. Portefeuillehouder Zorg en Maatschappelijke Dienstverlening Urwin Vyent: "Mantelzorgers zelf vinden het zorgen voor iemand die dat nodig heeft heel gewoon. Iets dat je gewoon dóet voor een ander. Wij vinden mantelzorgers van onschatbare waarde." Daarom organiseerde Markant, Centrum voor Mantelzorg, in opdracht van het stadsdeel een exclusief mantelzorgdiner in het Bijlmer Sportcentrum op de landelijke Dag van de Mantelzorg.

Behalve een diner waarbij alle zintuigen werden geprikkeld was er `ter lering en vermaak' een quiz, met allerlei tips en wetenswaardigheden over mantelzorg, onder meer geleid door portefeuillehouder Urwin Vyent en werd er samen gezongen. De mantelzorgers kregen een tasje mee naar huis, gevuld met kleine cadeautjes, zoals een theepot en kopje ineen van de gemeente Amsterdam.

Meer informatie
Bent u mantelzorger en kunt u wel wat hulp gebruiken? Kom vragen naar de mogelijkheden op het Mantelzorgspreekuur van het Loket Zorg en Samenleven in het stadsdeelkantoor (Anton de Komplein 150). Inloopspreekuur: elke donderdag van 9.00-13.00 uur, of donderdagmiddag op afspraak, telefoon: 020 25 2777.

---