Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG kiest 182 nieuwe leden in bestuur en commissies

12.11.2010

De leden van de VNG hebben vandaag tijdens de Buitengewone algemene ledenvergadering (BALV) ingestemd met de benoeming van 159 door de adviescommissie van de VNG voorgedragen nieuwe bestuurs- en commissieleden. Van de benoemde leden waren er 158 al waarnemend lid sinds 30 augustus jl.

Door de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart jl. waren in totaal 182 vacatures ontstaan in het bestuur en de beleidscommissies van de VNG. Voor 23 vacatures was een stemming nodig. Zeven kandidaten komen in aanmerking voor zes vacatures in het bestuur: de zes door de adviescommissie voorgedragen kandidaten en één tegenkandidaat. Hetzelfde geldt voor de commissie Ruimte & Wonen, waar achttien kandidaten beschikbaar zijn voor zeventien vacatures. De BALV heeft vandaag over deze kandidaten gestemd. De uitslag van de verkiezing wordt maandag bekend gemaakt.

De vandaag benoemde bestuursleden zijn:

Rik Buddenberg (CDA), burgemeester Pijnacker-Nootdorp (ZH) Erik Dannenberg (CDA), wethouder Zwolle (Ov)
Marco Florijn (PvdA), wethouder Leeuwarden (Fr) Peter Rehwinkel (PvdA), burgemeester Groningen (Gr) Arno Brok (VVD), burgemeester Dordrecht (ZH)
Andries Heidema (CU), burgemeester Deventer (Ov) Jantine Kriens (PvdA), wethouder Rotterdam (ZH) Hanneke Balk-Lampe (PP), raadslid Cranendonck (NB) Peter Otten (VVD), raadslid Zeist (Ut)
Jan Finkenflügel (PP), raadslid Oude IJsselstreek (Gld) Josee Gehrke, griffier De Wolden (Dr)

Alle overige benoemingen en de volledige samenstelling van bestuur en commissies zijn te vinden op www.vng.nl. Met de benoemingen is de VNG klaar voor een nieuwe periode, waarin belangrijke afspraken moeten worden gemaakt met het nieuwe kabinet.

Den Haag, 12 november 2010