Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 12-11-2010

Arrestaties na openlijke geweldpleging en vandalisme

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde in de nacht van donderdagavond 11 november op vrijdag 12 november 2010 vier personen op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging en vandalisme. De arrestanten werden om 02.30 uur opgepakt in Van Heelulaan. Het gaat om jongeren uit Steenbergen (18, 19 en 20 jaar) en een 31-jarige inwoner van Bergen op Zoom.

Het drietal vernielde na een avondje stappen (11-11) een paar
verkeerslichten op de route naar huis. Ook moest ander straatmeubilair moest het ontgelden. Gewaarschuwde agenten betrapten het viertal op heterdaad. Het gaat om drie mannen (18, 19 en 31 jaar) en een jonge vrouw (20 jaar). Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt door de politie. Daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

De politie hield in de nacht donderdag 11 november op zaterdag 12 november 2010 met extra personeel toezicht in het horecagebied in het centrum van Bergen op Zoom, vanwege 11-11 festiviteiten Omstreeks 23.20 uur werd gemeld dat er autospiegels werden inde Gouden Bloemstraat. De agenten troffen geen vandalen meer aan, wel een aantal beschadigde auto's. Verder moest de politie een paar keer in actie komen om opstootjes in de kiem te smoren. Er werden twee personen opgepakt. De verdachten werden gearresteerd omdat ze zich schuldig hadden gemaakt aan mishandeling.

Politie pakt inbreker op

ZEVENBERGEN: Een 30-jarige inwoner van Zevenbergen werd door de politie opgepakt op verdenking van inbraak. De man probeerde vrijdagmorgen 12 november 2010 rond 11.30 uur in te breken in het huis van zijn ouders. Die waren op dat moment niet thuis. De man mag de woning niet in als zijn ouders niet thuis zijn. Dat heeft de maken met zijn
verslavingsproblematiek. Omwonenden constateerden dat er een ruit kapot was geslagen en waarschuwden de politie. In de woning troffen de agenten de 30-jarige verdachte aan.
Hij werd gearresteerd en is vervolgens ingesloten in het politiebureau. Het is nog niet duidelijk wat de bedoelingen waren van de verdachte.

Auto weg na woninginbraak

WOUWSE PLANTAGE: In de nacht van vrijdag 12 november 2010 werd er ingebroken in een woning aan de Vlierbesstraat. Het is nog onbekend hoe de daders het huis konden binnenkomen. Ze stalen de contactsleutel van een auto die op de oprit stond. Het gaat om Renault Kangoo 1.9 d-55, voorzien van het Nederlandse kenteken 81-VP-JG. De auto is door de inbrekers meegenomen. Verder werd er niets van waarde uit de woning gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden.
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-11-2010 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |