75% de werknemers heeft geen idee hoe hoog het partnerpensioen is
< br/> 12/11/2010 16:20

Stichting Pensioenkijker

Nederlanders gaan er vanuit dat het partnerpensioen goed is geregeld

Voor veel Nederlanders valt de hoogte van het partnerpensioen tegen. De Stichting Pensioenkijker.nl heeft daarom laten onderzoeken waarom mensen zo'n gebrekkige interesse hebben voor het partnerpensioen. Uit het onderzoek blijkt dat mensen geen idee hebben van de hoogte van het partnerpensioen maar er blind van uitgaan dat het partnerpensioen voor hen goed is geregeld.

Verleden jaar heeft de Stichting Pensioenkijker.nl door Newcom Research & Consultancy een onderzoek laten uitvoeren onder mensen van wie de afgelopen 5 jaar de partner was overleden. Uit dat onderzoek bleek dat voor velen de hoogte van het partnerpensioen tegenviel. Om die reden heeft Pensioenkijker.nl dit jaar laten onderzoeken waarom mensen zich nauwelijks verdiepen in de hoogte van het partnerpensioen. Het onderzoek is uitgevoerd door de Consumentenbond in opdracht van Pensioenkijker.nl.

Uit het onderzoekt blijkt dat slechts 25% van de mensen weet hoe hoog het partnerpensioen is. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat de verantwoordelijkheid voor het regelen van het partnerpensioen niet bij hen ligt. Bovendien gaat men er vanuit dat het partnerpensioen goed is geregeld.

Een belangrijke reden die men aanvoert om niet naar het partnerpensioen te kijken, is dat men altijd premie heeft betaald. Bovendien speelt mee dat er geen eigen keuze gemaakt kan worden voor een pensioenfonds of- verzekeraar, met de daarbij bijbehorende regeling. Juist omdat er geen keuze is, gaat men ervan uit dat het wel goed geregeld zal zijn.

Ook blijkt dat ruim de helft van de ondervraagden van mening is dat je ervan op de hoogte moet worden gebracht, wanneer het partnerpensioen niet voldoende is. 'Mensen moeten natuurlijk zelf nadenken over de financiële situatie van hun gezin' zegt Elske ter Veld voorzitter van Pensioenkijker.nl ' Maar het is beslist nodig dat mensen een beter beeld krijgen. Zeker als het partnerpensioen aan de krappe kant is.'





http://www.pensioenkijker.nl