Rijksoverheid


Benoeming ABD TOP Consultants bij de Algemene Bestuursdienst

Persbericht | 12-11-2010

De ministerraad heeft besloten mevrouw ir. A.N. (Anita) Wouters en de heren drs. R.IJ.M. (Rob) Kuipers en dr.ir. H. (Harry) Paul voor te dragen als ABD TOP Consultant bij de Algemene Bestuursdienst, ressorterend onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De voordrachten worden gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

ABD TOP Consultants is de consultancy- en interim-managementgroep die binnen de Rijksoverheid op het hoogste niveau voorziet in de behoefte aan interim-management en advies. De ABD TOP Consultants zijn lid van de topmanagementgroep (TMG) van de Algemene Bestuursdienst. Ze zijn rijksbreed en flexibel inzetbaar voor interim-opdrachten, projecten en advisering bij complexe en (politiek)gevoelige zaken en bieden onder meer ondersteuning bij de opgaven waarvoor het kabinet staat. Hiermee kan externe inhuur van consultants worden teruggedrongen. ABD TOP Consultants staat onder leiding van heer drs. K. van der Steenhoven.

Mevrouw Wouters (1955) is sinds 1 september 2007 directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (per 15 oktober jl. bij Economische Zaken, Landbouw en Innovatie). Daarvoor was zij onder andere plv. DG Water van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij studeerde aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen.

De benoeming gaat in op 1 januari 2011.

De heer Kuipers (1953) is sinds begin 2009 buitengewoon adviseur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was hij onder andere DG Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk bij BZK. Hij studeerde economie aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

De benoeming gaat in op 1 december 2010.

De heer Paul (1961) is sinds 1 februari 2008 inspecteur-generaal van de Inspectie VROM (per 15 oktober jl. bij Infrastructuur en Milieu). Daarvoor was hij onder andere plv. inspecteur-generaal van de Inspectie VROM. Hij studeerde in 1985 af in de plantenziektekunde aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen, aan welke universiteit hij tevens promoveerde in 1993.

De benoeming gaat in op een nader te bepalen datum.

De benoemingen zijn tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Afzender


* Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties