Gemeente Brummen


Fleecejack voor winnaars afvalprijsvraag

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-11-2010)

wethouder Bart Elbers en de prijswinnaars

Hoeveel kunststofcontainers staan er in de gemeente Brummen? Die vraag stelden we op de speciale afvalpagina die in september in de Regiobode stond. Het goede antwoord is negen. Uit de juiste inzendingen zijn vijf winnaars getrokken. Vier prijswinnaars konden naar de uitreiking komen. Zij ontvingen uit handen van wethouder Bart Elbers ieder een fleecejack en een tasje met inhoud.

De dames Seubring, Van den Born en Knol en de heer Frencken werden woensdag 10 november op het gemeentehuis onthaald met koffie en thee. Wethouder Bart Elbers overhandigde de prijzen en gaf in zijn toespraak nog eens het belang aan van afvalscheiding. Van het apart ingezamelde kunststof verpakkingsmateriaal kunnen weer mooie producten gemaakt worden. Zoals de grondstof voor het fleecejack dat u heeft gewonnen.

Spaar geld en milieu
Gevraagd naar hun redenen om kunststof te scheiden, noemden de winnaars geld en het milieu. Het scheelt inderdaad al snel vier keer per jaar een volle container aan de weg zetten, bevestigde Bart Elbers. Dat is toch maar mooi meegenomen. De wethouder ziet de prijswinnaars als ambassadeurs van de gescheiden inzameling. Ook had hij nog nieuws over de bovengrondse containers voor kunststofinzameling: Het is de bedoeling dat begin 2011 alle bovengrondse voorzieningen ondergronds gaan. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.