Gemeente Goedereede


Herbenoeming burgemeester Goedereede

Foto van burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde

Hare Majesteit de Koningin ondertekende op 2 november 2010 het Koninklijk Besluit tot herbenoeming van mevrouw G.J. van de Velde-de Wilde als burgemeester van de gemeente Goedereede. Op 15 februari 2011 loopt namelijk haar zesjarige ambtstermijn af.

In het kader van de herbenoemingsprocedure stelde de gemeenteraad op 26 augustus 2010 een vertrouwenscommissie in. De vertrouwenscommissie had als taak de aanbeveling van de gemeenteraad aan de Minister van Binnenlandse Zaken voor te bereiden inzake de herbenoeming van de burgemeester.

De vertrouwenscommissie besloot op 9 september 2010 unaniem om een positief besluit tot aanbeveling voor herbenoeming van de huidige burgemeester aan de raad voor te leggen. Op 23 september 2010 nam de gemeenteraad het advies over en zond dit advies door naar de Minister van Binnenlandse Zaken.

Tenslotte ondertekende Hare Majesteit de Koningin op 2 november 2010 het Koninklijk Besluit tot herbenoeming van mevrouw G.J. van de Velde-de Wilde als burgemeester van de gemeente Goedereede. Burgemeester Van de Velde-de Wilde is verheugd over haar herbenoeming.