Woonbond


12-11-2010

Huurders akkoord met fusie Woongroep Holland en Eigen Haard

Woongroep Holland en Eigen Haard willen fuseren, maar de huurders waren daar niet enthousiast over. Uit een door de Huurdersvereniging Onder Dak (Uithoorn) gehouden enquête bleek dat maar liefst 53% er voorwaarden aan verbond. Daarbij ging het met name om de garantie van een gematigd huurbeleid voor de komende jaren, handhaving van een lokaal kantoor en betere isolatie van de woningen met een garantie van lagere woonlasten. Nu aan deze eisen wordt voldaan, zijn de huurders akkoord gegaan en zal Onder Dak een positief advies uitbrengen. Een en ander kreeg zijn beslag op een bewonersavond op 27 oktober.

Uit de enquête bleek ook dat een ruime meerderheid van de huurders (70%) zeer content is over de wijze waarop Onder Dak hun belangen heeft behartigd rond het fusieproces. De huurstijging en de huurprijzen voor de komende jaren vindt men de belangrijkste thema's rond een fusie. Meer dan 90% van de respondenten noemde dit uitgangspunt van Onder Dak zeer belangrijk. Maar ook onderwerpen als isolatie, handhaving van de lokale binding, beter onderhoudsniveau en energiebesparing met lagere woonlasten werden zeer belangrijk gevonden als inzet voor een positief advies van HV Onder Dak over de fusie. Dit werd door bijna 90% van de huurders aangegeven.

Een kwart van de huurders is ontevreden over de warmte-isolatie van hun woning en 30% van de huurders heeft klachten over de geluidsisolatie ervan. Een vijftigtal huurders heeft laten weten dat men op de een of andere manier wil meedoen aan het werk van de huurdersvereniging.