Nederlandse Tafeltennisbond


Bommerlerwaard maakt met kennis met Table Stars 12-11-2010

De eerste verenigingen zijn aan de slag gegaan met Table Stars. Het is fijn dat verenigingen terugkoppelen wat hun ervaringen zijn met dit nieuwe product. Table Stars laat kinderen kennismaken met tafeltennis op een uitdagende en speelse manier. Met Table Stars wil de NTTB laten zien dat tafeltennis een sport is die je reactievermogen verbetert, spannend en ontspannend is, en waarbij de oog-hand coördinatie centraal staat.

Op de site van Zuid-West schreef Rotac '82 een positief stukje over hun eerste kennismaking met Table Stars. Leuke foto's zijn te bekijken op een speciale website. Dit soort foto's gaat de NTTB op http://www.tablestars.nl/ aanbieden. De vernieuwde versie van de Table Stars website waarop verenigingen hun ervaringen kwijt kunnen, staat gepland voor begin december.

Bericht website Zuid-West:
"Rotac'82 was al geruime tijd bezig scholen te benaderen uit de Bommelerwaard voor een kennismakingsles tafeltennis toen daar ineens de NTTB kwam met het Table Stars pakket. Daar is door onze vereniging gelijk op ingesprongen en de datum was zo gepland dat er van dit pakket gebruik gemaakt kon worden.
Het verkrijgen van het pakket verliep niet helemaal soepel, maar een dag voor aanvang van de les was toch alles op tijd binnen. Gelukkig was de handleiding al weken in ons bezit, zodat we precies wisten wat ons te doen stond en alleen nog de diverse activiteiten in de zaal geplaatst moesten worden.
Mikken in bakjes van verschillende grootte en van verschillende afstanden: Table Stars oefening mikken (foto Rotac)

De eerste school die hieraan deelnam was basisschool De Fonkelsteen uit Zaltbommel die het eerste uur met 14 kinderen uit groep 4,5 en 6 kwam en het tweede uur een groep van 16 kinderen uit groep 7 en 8. Na alle oefeningen te hebben gedaan, kregen de kinderen allemaal wat te drinken voordat er met het alom bekende rondje om de tafel spel werd begonnen, waar zelfs enkele ouders of leerkrachten stiekem aan deelnamen. Na dit alles werd er aan ieder kind het diploma met sterren uitgereikt en een kleine attentie van Rotac'82 in de vorm van een tafeltennisbatje met lichtje. Ook kregen ze een flyer mee om het tafeltennis bij ons te komen spelen met een maand gratis les.

Hiernaar terugkijkend zijn zowel de kinderen, de ouders en de leerkrachten van de school en de vrijwilligers van Rotac'82 heel enthousiast over dit pakket. Volgend jaar zal dit dan ook zeker een vervolg hebben. Hiervoor heeft zich alweer een school aangemeld. Foto's van deze dag zijn te zien op de volgende site: http://picasaweb.google.com/wimdubach1/TableStars#

Hierbij bedanken wij basisschool De Fonkelsteen voor hun enthousiaste deelname en natuurlijk de ouders en leerkrachten die de kinderen hebben gebracht en gehaald. Ook de vrijwilligers van Rotac'82 bedankt voor jullie inzet en hulp."
Zelf aan de slag?
Vanaf volgende week kunnen verenigingen zich online aanmelden voor Table Stars. Daarover worden alle verenigingen bericht. Voor nu kunt u uw interesse kenbaar maken op tablestars@nttb.nl. De afdelingen zorgen voor verspreiding van bruikleen pakketten. Als verenigingen zich tijdig aanmelden, dat is 2 weken van te voren, kunt u gebruik maken van een bruikleen pakket.

Op http://www.tablestars.nl/ vindt u de benodigde informatie, in de vorm van bijvoorbeeld een presentatie of veelgestelde vragen.

NTTB/IK