Ingezonden persbericht


Spaanse rock 'n' roll explosie in Podium Asteriks

Spanjaarden staan te boek als sensueel en temperamentvol. Op vrijdag 12 november bewijst het Spaanse Tokyo Sex Destruction bij Podium Asteriks echter dat ze ook verdomd lekker kunnen rock 'n rollen, compleet met een glijdend soulorgeltje en koortjes. In het voorprogramma staat het Friese The Heatmachine, de jonge, swingende band rondom rockgod Yorn Overwijk. De aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records (Voorstreek 11, Leeuwarden).

Tokyo Sex Destruction maakt een soulvolle variatie op de punkrock 'n roll van MC5, en doet dit met verve. Niks minder dan dampende orgeltjes, funky blazersecties en swingende koortjes omlijsten de melodische garagerock van dit vijftal uit Barcelona. Met Spaanse passie laat Tokyo Sex Destruction zien waarom sex hun middle name is. De ritmesectie pulseert, de gitaren drijven aan, de bezieling druipt eraf. Hoeveel meer rock 'n roll wil je 't hebben?

In het voorprogramma staat The Heatmachine. Hun uiterst dansbare rock 'n roll slaat je om de oren en zet je voeten gegarandeerd in beweging. Hun credo is niets voor niets 'stop thinking, start dancing'. In jaar van oprichting 2009 schopten ze het meteen tot finalist bij de Kleine Prijs van Fryslân. Sindsdien hebben ze het publiek op menig feest tot een swingende massa getransformeerd met hun dansbare rock 'n' roll.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

??

Wie: Tokyo Sex Destruction, The Heatmachine?
Wat: Podium Asteriks?
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden? Wanneer: vrijdag 12 november, 20.00 uur?
Entree: 5 euro (voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11 Leeuwarden)??

Contact: Anne-Marie Böing, 06 51913788?

Tokyo Sex Destruction : www.myspace.com/tokyosexdestruction

The Heatmachine: www.myspace.com/yornoverwijk?
www.podiumasteriks.nl