Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA: Rotterdam geheel werkloosheidsvrij in 2014
PvdA-fractievoorzitter Richard Moti: "Bezuinigingen zijn onontkoombaar, maar we moeten voorkomen dat er Rotterdammers door het ijs zakken."

Rotterdam, 12 november 2010 - Gisteren heeft de PvdA tijdens de behandeling van de begroting in de gemeenteraad gepleit voor een sterk en sociaal Rotterdam. Verschillende PvdA-moties werden door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund.

De PvdA diende gisteren met succes de motie Werkloosheidsvrije wijken in, waarin de ambitie wordt uitgesproken dat Rotterdam in 2014 geheel werkloosheidsvrij zal zijn. "Werk is een basisrecht," sprak PvdA-fractievoorzitter Richard Moti het college toe. "Werk is meer dan arbeid. Werk zorgt voor ontwikkeling jezelf, je doet sociale contacten op en het vergroot je eigenwaarde."

Ook werden verschillende PvdA-moties aangenomen op het sociale vlak en op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, zoals die over de Rotterdamse Huurteams. Deze teams helpen de Rotterdammers bij het verbeteren van hun woonomstandigheden en zorgen ervoor dat er geen oneerlijke huur wordt betaald. De motie om de HIV-hulpverlening op peil te houden door de voorgestelde bezuinigingen op Stichting Mara en Stichting Humanitas terug te draaien, werd ook gisteren aangenomen. Bovendien vindt het project 'Kamers met Kansen' dankzij de PvdA doorgang. Moti zei net als het college de kwaliteit van de inburgeringscursussen omhoog te willen. "Maar Rotterdammers moeten er ook daadwerkelijk wat aan hebben. Omdat we duidelijkheid willen hebben over de aantallen, heeft de PvdA met succes een motie ingediend die vraagt om ambitie. Namelijk een motie die vraagt om het bepalen van streefcijfers met betrekking tot de aantallen inburgeraars," zei Moti.

Ook blijft veiligheid voor de PvdA belangrijk en het betrekken van bewoners bij de veiligheid in hun buurt kan bijdragen aan een veilige buurt. De PvdA diende daarom een motie in om de betrokkenheid van bewoners bij de aanpak van de veiligheid van hun wijk te vergroten, die werd aangenomen.

De overkapping van de 's-Gravendijkwal blijft dankzij de Partij van de Arbeid in beeld. "Vrijwel alle partijen waren het met ons eens dat hoewel er op dit moment bezuinigd moet worden, dit plan op termijn doorgang moet vinden," zei Moti.

"De PvdA mag tevreden zijn," zei Richard Moti. "Hoewel de bezuinigingen dwingen tot scherpe keuzes blijft de PvdA ervoor waken dat er ingezet blijft worden op het bestrijden van armoede en het wegwerken van achterstanden."

Einde bericht