Gemeente Millingen


Millingen aan de Rijn heeft met stip Kunstofkanjer gewonnen!

Wethouder Wassink (links) neemt de waardecheque in ontvangst

"Waar een kleine gemeente groot in kan zijn", was desgevraagd het nuchtere commentaar van wethouder Peter Wassink, nadat hij vanochtend huiswaarts keerde van het Gemeentelijk Afvalcongres 2010 in Ede, met de Kunstofkanjer 2010 in zijn bezit.

Millingen aan de Rijn was samen met de gemeenten St. Michielsgestel en Eersel genomineerd voor deze prijs ter waarde van 2.500 euro, voor gemeenten die zich bijzonder hebben ingezet voor de gescheiden inzameling van huishoudelijk afval.

Millingen scoort zeer hoog bij de kunststofinzameling: bijna elk huishouden doet mee, (dekkingsgraad bijna 100%!!) en per huishouden wordt veel aangeboden: 38 kg over 2009 en 48 kg tot nu toe over 2010. De gemiddelde dekkingsgraad is 30 tot 40% van de huishoudens die mee doen aan gescheiden kunststofinzameling in Nederland. Van de 430 gemeenten doen er 285 mee aan scheiden van afval bij de bron. Bij de introductie van de kunststofinzameling is nog uitgegaan van een gemiddelde van 24 kg.

De Kunststof Kanjer is uitgereikt door de St. Nedvang, een organisatie die gemeenten en bedrijven ondersteunt bij het proces van scheiding, inzameling, hergebruik, preventie en registratie van het verpakkingsafval.