Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


Vondelpark
12 november 2010

---

Eerste duurzame watertappunt voor Vondelpark

11 november 2010

Op de dag van de duurzaamheid, donderdag 11 november, heeft Stichting Jointhepipe.org een watertappunt voor het Vondelpark geschonken. Met deze schenking wil de stichting bekendheid geven aan haar werk. Stadsdeelwethouder Joep Blaas sprak in zijn dankwoord de verwachting uit dat het gebruik van het watertappunt leidt tot minder afval van plastic flesjes in het park.

Omdat Amsterdam het beste drinkwater van Europa heeft, wordt de vele bezoekers van het Vondelpark met het nieuwe watertappunt een goed en duurzaam alternatief aangeboden.

Jointhepipe.org is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten financiert de organisatie drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. De afvalberg van plastic flessen wordt bovendien kleiner door het gebruik van duurzame waterflessen en watertappunten in de openbare ruimte.

Het watertappunt staat bij de hoofdingang van het Vondelpark aan de Stadhouderskade. Het watertappunt wordt net zoals de waterhappertjes tijdens de wintermaanden weggehaald en in maart weer teruggeplaatst.