Gemeente Rheden

Inspraak Cultuurbeleid 2011-2014 gemeente Rheden

Afgelopen dinsdag 2 november heeft het College van B & W van de gemeente Rheden het concept cultuurbeleid 2011-2014 vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven. De inspraakperiode loopt van 10 november tot woensdag 8 december 2010. Gedurende die tijd kunt u aan ons uw mening over het concept cultuurbeleid doorgeven.

Inspraak Cultuurbeleid 2011-2014 gemeente Rheden

Afgelopen dinsdag 2 november heeft het College van B & W van de gemeente Rheden het concept cultuurbeleid 2011-2014 vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven. De inspraakperiode loopt van 10 november tot woensdag 8 december 2010. Gedurende die tijd kunt u aan ons uw mening over het concept cultuurbeleid doorgeven. U kunt uw reactie per post of per e-mail sturen aan het hieronder vermelde adres.

Het concept cultuurbeleid 2011-2014 kunt u downloaden vanaf deze site. Ook kunt u een electronisch exemplaar krijgen door een e-mail te sturen aan p.appels@rheden.nl. Uiteraard is het daarnaast mogelijk een papieren versie te krijgen. Een verzoek daartoe kunt u doen via hetzelfde mail adres of via het hieronder vermelde adres.

Visietraject en takendiscussie

Zoals u wellicht weet is de gemeente in het kader van noodzakelijke bezuinigingen bezig met een visietraject en een takendiscussie. Het visietraject moet leiden tot een visie op de toekomst van de gemeente Rheden. De daarop gebaseerde takendiscussie levert dan op hoeveel (financiële en beleidsmatige) ruimte er is voor de verschillende gebieden, waaronder kunst en cultuur. Dan is dus ook pas duidelijk hoeveel financiële en organisatorische middelen er zullen zijn om het beleid zoals dat in de cultuurnota is vastgelegd in de praktijk om te zetten.

In januari 2011 stelt de gemeenteraad de gemeentelijke visie op de toekomst vast. Een maand later neemt de raad dan een beslissing over het kunst- en cultuurbeleid. Zodra het beleid is vastgesteld door de raad gaat het College van B&W het beleid uitwerken. Die uitwerking betaat in eerste instantie uit een vertaling van het beleid naar de praktijk en de financiële consequenties die daarbij horen. Met behulp van de resultaten van het visietraject en de takendiscussie doet het college in de kadernota voor 2012 voorstellen voor de financiële onderbouwing van het beleid. Pas nadat de kadernota 2012 is vastgesteld en duidelijk is hoeveel middelen er beschikbaar zijn voor de periode vanaf 2012 stelt het college het uitvoeringsprogramma vast en kan daadwerkelijk gestart worden met de uitvoering van het nieuwe beleid.

Wij nodigen u uit om uw reactie te geven op het concept cultuurbeleid 2011-2014. U kunt uw reactie uiterlijk 8 december sturen aan:

College van B&W Rheden

t.a.v. P. Appels

Postbus 9110

6994 ZJ De Steeg

Of per e-mail aan: p.appels@rheden.nl

Via deze adressen kunt u ook een electronisch of schriftelijk exemplaar van de concept nota krijgen of andere aanvullende vragen stellen.

Alle reacties worden gebundeld en voorzien van commentaar aan de gemeenteraad aangeboden om te betrekken bij de besluitvorming. Voorafgaande aan de behandeling in de raad heeft u indien gewenst ook nog de mogelijkheid om in te spreken. Meer informatie daarover zal later bekend gemaakt worden.