Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eurofiber viert 10-jarig jubileum

Partners, klanten en leveranciers overladen met awards

Utrecht, 12 november 2010 - Eurofiber, volgens Deloitte een van de best geleide en snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland, heeft gisteren in aanwezigheid van honderden relaties en stakeholders zijn tienjarig bestaan gevierd met een groot jubileumfeest in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens dit feest werd onthuld wie de jaarlijkse Eurofiber Partner Awards hadden gewonnen. Zo veroverde Signet de Partner Award voor Partner van het Jaar 2010, terwijl T-Mobile en Vodafone beide een award voor Partner van de Decade kregen. De prijzen werden uitgereikt door Alex Goldblum en Bart Oskam, managing directors van Eurofiber.

Breedbandhonger

In de tien jaar van zijn bestaan is Eurofiber uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke aanbieder van glasvezelverbindingen in Nederland. "Bij de oprichting van onze organisatie in 2000, toen de telecommarkt net was opengebroken en het ene na het andere telecombedrijf de strijd met KPN aanging, was het gedurfd om uitsluitend glasvezel aan te bieden, en dan ook nog in een open model", zegt Goldblum. "Belangrijke nieuwe spelers als Libertel (nu Vodafone), Orange (nu T-Mobile) en Versatel (nu Tele2) zagen echter direct de potentie van glasvezel en gingen in zee met ons. In het decennium daarop zijn we erin geslaagd een landelijk dekkend, fijnmazig netwerk van ruim 10.000 kilometer glasvezelkabel aan te leggen en meer dan 3.500 locaties aan te sluiten." En daar zal het niet bij blijven, vult Oskam aan. "De honger naar breedband is nauwelijks te stillen. Ontwikkelingen als cloud computing en flexibel werken wakkeren de sterk toenemende capaciteitsbehoefte alleen maar aan. Telecomnetwerken kunnen daar enkel in voorzien met behulp van glasvezel. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet."

Prijzenfestival

V.l.n.r.: Alex Goldblum van Eurofiber, Jens Schulte-Bockum van Vodafone, Stephane Ogé van T-Mobile, Bart Oskam van Eurofiber

De stormachtige groei die Eurofiber de afgelopen tien jaar doormaakte, was alleen mogelijk dankzij de optimale inzet van partners, klanten, leveranciers en medewerkers. "Zonder hen waren we nooit zover gekomen en zullen we ook in de toekomst onze ambitie niet kunnen waarmaken", aldus Oskam. Om hen in het zonnetje te zetten, heeft de netwerkexploitant de Partner Awards in het leven geroepen, die dit jaar voor de derde maal werden toegekend.

De Partner Award voor Partner van het Jaar 2010 ging naar Signet. De serviceprovider won deze prijs omdat hij het beste scoorde in het indirecte kanaal, vele nieuwe locaties van glasvezel voorzag, intensief met Eurofiber samenwerkte bij het benaderen van de markt en een unieke aanpak hanteerde bij de verkoop van glasvezel. Signet wint voor het derde jaar op rij een award. De Provincie Utrecht ontving de award voor Klant van het Jaar 2010 als blijk van waardering voor de aanleg van een innovatief, multifunctioneel, duurzaam en efficiënt multicast-cameranetwerk voor het monitoren en beheren van het provinciale wegennet. Gebroeders van de Donk, aannemer van ondergrondse infrastructuren, legde beslag op de award voor Leverancier van het Jaar 2010 voor het realiseren van een groot aantal klantaansluitingen binnen het netwerk van Eurofiber. De Partner Award voor Nieuwkomer van het Jaar 2010, ten slotte, werd in de wacht gesleept door TeleSpectrum. Deze specialist in vaste en mobiele communicatie bewees in een halfjaar tijd de verkoop van glasvezel door middel van opmerkelijke acties naar een hoog niveau te kunnen brengen.

Ter gelegenheid van het jubileum had Eurofiber twee extra prijzen uitgeloofd. T-Mobile en Vodafone wonnen beide een award voor Partner van de Decade. Dit als dank voor het vertrouwen dat zij van het begin af aan in Eurofiber gesteld hebben, waardoor de netwerkexploitant zijn netwerk grootschalig heeft kunnen uitbreiden. Medewerker van de Decade werd Edwin Heijne, werknemer van het eerste uur en architect van het ondergrondse glasvezelnetwerk van Eurofiber.

WEBSITE

WHITEPAPERS

CASE STUDIES

FACTSHEETS

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl