Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederland goed vertegenwoordigd op G20-top

Drie Nederlandse organisatie waren aanwezig op de G20-top in Seoul, als winnaars van de G20 SME Finance Challenge. De Canadese premier Stephen Harper zegde toe 20 miljoen dollar te investeren in de beste initiatieven om midden- en kleinbedrijf (MKB) te stimuleren. De President van Korea zet een SME Innovation Fund op.

Op de G20-top werden verhitte onderhandelingen gevoerd over de handelsproblemen (China) en valuta-oorlogen (China en VS) en over de regulering van financiële markten (wereldwijd). Gelukkig waaide er ook een frisse en positieve wind door de geledingen: de G20 SME Finance Challenge.

Nederlandse winnaars
Wereldwijd deden 345 organisatie een voorstel om het financieringsprobleem op te lossen van het MKB in opkomende landen. De G20-top koos 14 innovatieve organisaties als winnaar van deze G20 Finance Challenge. Opmerkelijk genoeg zijn drie ervan afkomstig uit Nederland:
* BiD Network - brengt ondernemers en investeerders middels de grootste webplatform van zijn soort ter wereld.
* Medical Credit Fund - geeft leningen aan dokters en klienieken in Afrika
* Trefi - doet aan leverancierskrediet voor hun MKB klanten. Slimme risico management, collectie methoden en herfinanciering maakt 0% rente kredieten mogelijk.

Aandacht van Obama
De winnende initiatieven kregen de aandacht van president Obama (VS), premier Lee (Korea) en premier Harper (Canada). Zij reikten op 12 november de prijzen uit aan de winnaars. Ook zegden ze toe de winnaars te gaan financieren.

President Obama: "Het succes van MBK maakt het verschil in het leven van gewone mensen. Ik vraag de 14 winnaars van de SME Finance Challenge om door te gaan met hun uitstekende werk. Met Zuid-Korea en Canada samen investeer ik 528 miljoen dollar aan deze nieuwe manier van MKB-financiering, het SME Innovation Fund." Korea vindt het financieren van het MKB zo belangrijk, dat het 100 miljoen zal bijdragen aan het MKB-Innovatiefonds (SME Innovation Fund), zei Lee, de premier van Zuid Korea

Geinspireerd door Princes Máxima
Op 2 juni j.l. werd BiD Network getipt door Princes Máxima tijdens het jaarlijks evenement van deze ondernemers/investeerders-makelaar. Máxima adviseert een werkgroep van de G20 over SME Finance vanuit haar hoedanigheid als UN Ambassador for Inclusive Finance.

Hoe nu verder?
Na de Summit vliegen de winnaars samen naar Keulen. Daar werken Duitse en Amerikaanse overheidsvertegenwoordigers mee aan de start en co-financiering van deze innovatieve plannen voor het MKB. BiD Network, Medical Credit Fund en Trefi gaan daarna volop aan de slag om hun initiatieven uit te voeren.

Meer weten? Kijk op de websites van de winnende organisaties:
- www.bidnetwork.org
- www.medicalcreditfund.org

- www.trefi.com