Ingezonden persbericht


Persbericht

Marcel Schuttelaar in top honderd duurzaamheid

Den Haag/Wageningen/Brussel, 12 november 2010

Marcel Schuttelaar, oprichter en partner van Schuttelaar & Partners, staat opnieuw in De Duurzame 100. Dit jaar heeft een deskundig panel hem op plaats 59 gezet, hetgeen ten opzichte van vorig jaar een lichte daling betekent. Het is een erkenning van zijn capaciteiten en kwaliteiten als inspirerend vernieuwer en aanjager op terreinen als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ir. Marcel Schuttelaar (1953) is verheugd over zijn positie in de vandaag gepubliceerde ranglijst. 'Die eervolle erkenning straalt ook af op alle medewerkers van ons bureau en eigenlijk ook op de opdrachtgevers van Schuttelaar & Partners'. Schuttelaar ziet overigens een paradoxale ontwikkeling waar het gaat om maatschappelijke verantwoord ondernemen en duurzaamheid. 'Het is verheugend dat het belang van duurzaamheid steeds meer door het bedrijfsleven wordt ingezien. Daar bestaat langzamerhand veel expertise maar vooral ook enthousiasme over de maatschappelijke en economische effecten van het daar gevoerde duurzaamheidbeleid. Dat geldt niet alleen voor het management, maar ook voor de werkvloer. Aan de andere kant lijkt het erop alsof de overheid - en dan vooral het huidige kabinet - juist bezig is is met het afstand nemen van de ingezette koers. Dat betekent dat er investeringen, maar zeker ook kennis en ervaringen op het gebied van duurzaamheid worden verwaarloosd. Voor mij is dat het signaal om met overtuigende en vooral effectief werkende oplossingen en concepten te komen. Dat is gelet op de ontwikkelingen op terreinen als voeding, biodiversiteit, natuurbeheer of energiegebruik echt nodig'.

'De Duurzame 100' is een initiatief van het dagblad 'Trouw'. De top honderd geeft aan welke personen een sleutelrol vervullen bij het verduurzamen van de samenleving. Het is de tweede keer dat deze jaarlijst verschijnt. Criteria voor de selectie zijn daadkracht, charisma, kennis, visie en netwerken. Volgens de Trouw-bijlage van vandaag slaagt Schuttelaar erin 'een combinatie van inhoudelijke adviezen en communicatie aan te bieden die niet alleen het imago van het bedrijf oppept; er wordt ook werkelijk aan duurzaamheid gesleuteld'.

Schuttelaar & Partners is een advies- en communicatiebureau op het terrein van gezondheid en duurzaamheid. Er werken ruim tachtig medewerkers vanuit drie vestigingen: Den Haag, Brussel en Wageningen. Opdrachtgevers zijn vooral grote en kleine bedrijven, kennisinstellingen, overheid en non-profit organisaties.