Watersportverbond - KNWV

Persoonlijke coaching tijdens Aruba Regatta

vrijdag 13 augustus 2010

De organisatie van de twintigste Aruba Catamaran Regatta introduceert dit jaar personal coaching. Meervoudig Nederlands F18 Kampioen en topzeiler Mischa Heemskerk zal naast het geven van zeil- en trimtips ook aan boord stappen om in het heetst van de strijd te coachen.

Foto Claire Matches De teams kunnen gratis gebruik maken van deze Caribische workshop. De 'Aruba Heineken Catamaran Regatta' duurt van 12 tot en met 20 november 2010.

Iets extra's
"We wilden iets extra's doen voor deze jubileumeditie", aldus
organisator Edwin Lodder. Al negentien jaar vormt Aruba in november een week lang het decor voor spannende catamaranraces. Alle open cats zijn dan welkom. In 2009 streed de Dart-klasse zelfs om de wereldtitel. Het wedstrijdwater is dankzij de aflandighe passaatwind vlak en daardoor ideaal voor alle niveaus. Afgezien van de topteams, reizen ook veel recreatieve zeilers jaarlijks af naar het Caribische eiland. Voor hen geldt de Aruba Heineken Catamaran Regatta vooral als een sportieve zeilvakantie. Lodder: "Juist voor die groep is het leuk om personal coaching aan te bieden."

Programma
De eerste races beginnen op zondag 14 november en dinsdag is een vrije dag. De lange afstandsrace is voor velen het hoogtepunt van de zeilweek en voert de deelnemers langs de Arubaanse kust en op de terugweg door een schitterende lagoon en de haven van Oranjestad. Alle korte baanwedstrijden worden direct onder de kust van Palm Beach gezeild. De Aruba Heineken Catamaran Regatta duurt tot en met vrijdag 19 november. Traditiegetrouw heeft de organisatie weer een uitgebreid sociaal programma in petto, met gezellige strandfeesten en happy hours.

Inschrijven tot 1 september
Op dit moment staat de teller op 12 voorinschrijvingen uit Europa en 5 teams uit Aruba, waaronder de meervoudige winnaar Xander Pols. Teams kunnen zich uiterlijk nog tot 1 september aanmelden. De boten gaan begin oktober vanuit Rotterdam per containerschip naar Aruba. Om het evenement mogelijk te maken, zijn er minimaal 25 boten uit Europa nodig. Inschrijven kan via de website www.arubaregatta.com.