Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 10 november 2010

Komend weekend afsluiting Hogeweg tussen Outputweg en Energieweg

Van vrijdag 12 november 20.00 uur tot maandag 15 november 05.00 uur is de Hogeweg, tussen de Outputweg en de Energieweg, afgesloten voor alle verkeer. Gemeente Amersfoort en Rijkswaterstaat voeren dan werkzaamheden uit aan het viaduct en daarmee aan de verbreding van de A28. Het verkeer wordt tijdens deze werkzaamheden omgeleid. Houd rekening met een extra reistijd.

Verkeer vanuit Amersfoort centrum in de richtingen Amsterdam, Zwolle en Apeldoorn kan gebruik maken van oprit 13 (Amersfoort-Noord) van de A1 of oprit 6 (Leusden-Zuid).

Verkeer vanuit Utrecht richting Amersfoort (centrum) wordt omgeleid via het knooppunt Hoevelaken naar afrit 8 (Amersfoort). Verkeer vanuit Utrecht naar de Wieken-Vinkenhoef kan gebruik blijven maken van afrit 8. De omleidingen staan aangegeven op gele borden langs de weg. Geadviseerd wordt om navigatiesystemen uit te zetten om verwarring op de omleidingsroute te voorkomen.

Voor verkeer op de A28 uit de richtingen Zwolle/Amsterdam/ Apeldoorn en voor verkeer uit Amersfoort richting Utrecht zijn geen omleidingen van toepassing. Dit verkeer kan gebruik blijven maken van afrit nummer 8 (Amersfoort).

Betere verkeersdoorstroming
Gemeente Amersfoort en Rijkswaterstaat werken aan een betere verkeersdoorstroming op en naar de A28. Rijkswaterstaat gaat hiervoor de A28 verbreden. De afsluiting van de Hogeweg is noodzakelijk voor de verbreding van het viaduct over de Hogeweg.

In de nieuwe situatie zijn de oude afrit 8 van de A28 (vanuit Utrecht) naar de Hogeweg en de oude oprit van de Hogeweg naar de A28 richting Zwolle verdwenen. De nieuwe op- en afrit liggen tussen het chauffeurscafé 'De Tweede Steeg' en de woning 'Maxhoeve'.

De nieuwe op- en afrit ligt er al. De nieuwe afrit is al in gebruik. De nieuwe oprit kan pas worden gebruikt, nadat het viaduct over de Hogeweg is verbreed in april 2011. Informatie over bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden doen Rijkswaterstaat en gemeente Amersfoort er alles aan om de hinder en overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Voor actuele informatie over werkzaamheden en te verwachten hinder kunt u terecht bij de Landelijke informatielijn Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis). Dit nummer is 7 dagen per week bereikbaar tussen 06.00 uur en 22.30 uur. Voor actuele informatie over de wegwerkzaamheden en omleidingsroutes in Amersfoort: www.amersfoort.nl/bereikbaar

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,