Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-11-2010

Televisie
Uitzending vrijdag 12 november
Nederland 1 - 21.25 uur

FAMILIE ROZENMEISJE LEGT ROZEN OP GRAF

'Het Rozenmeisje' dankt haar naam aan de rozenkwekerijen nabij de plek waar ze in 1996 vermoord is gevonden. Veertien jaar lang kon ze niet worden geïdentificeerd tot VERMIST haar familie vond in Polen. Deze week stonden haar moeder, broer, schoonzus en nicht bij het naamloze graf in het Limburgse Grubbenvorst. Het Rozenmeisje heet Jozefa Wyka en was 20 jaar toen ze in 1996 uit het Poolse Gorzow verdween. VERMIST is met de familie ontvangen door de politie Limburg Noord en de Duitse politie heeft DNA afgenomen. Met oud-burgemeester Kersten is de plaats bezocht waar het Rozenmeisje destijds is aangetroffen.

Krystyna, de moeder van Jozefa, kreeg kort na haar verdwijning een droom: "Jozefa maakte me duidelijk dat ze dood was en me zou komen halen". Enkele maanden terug had Krystyna weer een visioen: "Mijn kind vertelde dat ze 'niet meer zo ver weg was'. Ze wist dat ik vandaag aan haar graf zou staan".

In VERMIST van vrijdag 12 november vertelt Krystyna wie haar dochter was.

Klikogastronoom Gerard zoekt familie

In het Drentse dorp Hollandscheveld wordt de 41-jarige Gerard Padberg als zonderling beschouwd. Met zijn honden en bakfiets schuimt hij dagelijks de vuilcontainers af bij de plaatselijke buurtsupers. Uit de afgedankte etenswaren zoekt hij zijn dagelijkse maaltje bijeen. Maar Gerard zoekt meer. Hij heeft sinds 1973 zijn tante Stientje niet meer gezien en ook zou hij graag zijn twee halfzussen vinden.

In VERMIST vraagt hij de hulp van kijkers.

De mysterieuze dood van Nicky Verstappen

Deze week verscheen het boek over de misstanden rond de verdwijning van Nicky Verstappen uit Heibloem.

De familie heeft na veertien jaar nog geen antwoorden op de vragen rond de moord op Nicky. In VERMIST vertellen ze waarom dit boek moest verschijnen.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Actuele informatie is te vinden op: www.vermist.nl