Gemeente Baarn

Heropening sportveld De Geerenweg

De gemeente Baarn heeft het openbare sportveld bij de hockeyvelden aan De Geerenweg vernieuwd en uitgebreid. Er is ruimte gemaakt voor voetballen, de skate objecten zijn verplaatst en de basketballborden en
-ringen zijn vernieuwd. Daarnaast is het oppervlak opnieuw geasfalteerd en is de afwatering verbeterd. Vrijdag 12 november opent wethouder Petra Laseur het vernieuwde sportveld aan De Geerenweg. Aansluitend zullen er basketball- en voetbalwedstrijdjes gespeeld worden.

De herinrichting van het sportveld is onderdeel van het beleid om speelplaatsen in de gemeente te verbeteren. Er zijn de afgelopen tijd al verschillende speellocaties verbeterd, zoals het voetbalveldje bij het BP-benzinestation aan De Geerenweg. Daar is ook een jongerenontmoetingsplek ingericht. In Lage Vuursche bij dorpshuis De Furs heeft de gemeente een nieuw klim- en klautertoestel geplaatst.

Voor een aantal andere speellocaties worden nog plannen ontwikkeld. De invulling wordt altijd van tevoren besproken met de gebruikers en omwonenden. Doel is om de speelplaatsen voor Baarnse kinderen en jongeren aantrekkelijker te maken.

Opening sportveld en meedoen
Op vrijdag 12 november om 16.00 uur wordt het vernieuwde sportveld bij de hockeyvelden aan De Geerenweg geopend door wethouder Laseur. Er zullen dan ook enkele sportieve activiteiten plaatsvinden, waar de jeugd gelegenheid heeft om te sporten tegen team van het jongerenwerk en van de gemeente. Dus iedereen die geïnteresseerd is in hoe de plek eruit is komen zien, of misschien de vernieuwde sportplek tegelijk wil uitproberen is vrijdagmiddag van harte welkom.
Â