Persbericht Brink's Belgium

12/11/2010 13:58

Brink's Nederland b.v.

Brink's Belgium lijdt de laatste jaren zware verliezen. Deze verliezen stapelden zich vooral de voorbije 2 jaar op, waardoor het onmogelijk is geworden om de activiteiten van Brink's Belgium verder te financieren.

De huidige loonkost onder het bediendestatuut creëert een enorm verschil in kosten ten opzichte van de concurrentie, waar de werknemers een arbeiderstatuut hebben. Het was onze voornaamste betrachting om een gelijkmatige concurrentiële omgeving te creëren in België, een essentiële voorwaarde voor de aandeelhouders om hun investeringen in België verder te zetten en de verliezen nog een aantal jaren te blijven dragen.

Ondanks de belangrijke en persoonlijke betrokkenheid van Mevr. Joëlle Milquet, Minister van Werk, die grote inspanningen leverde, zijn de directie van Brink's Belgium en de vakbonden er niet in geslaagd om over deze kwestie tot een overeenkomst te komen.

Deze overeenkomst was nodig om de financiële instellingen te overtuigen om extra krediet vrij te maken ter financiering van de activiteiten in België. Aangezien we onze schuldeisers in België momenteel niet langer kunnen betalen, zijn wij verplicht om overeenkomstig het Belgisch recht het faillissement aan te vragen.

Wij betreuren deze situatie ten zeerste voor onze klanten, werknemers en leveranciers die ons de voorbije jaren gesteund hebben.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel