Gemeente Rotterdam


2010 | 41

Collegevergadering van

09 november 2010

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Burgemeester

1

09-11

Op 25 november reist de burgemeester naar Oslo op uitnodiging van de burgemeester van Oslo, de heer Fabian Stang, om op 26 november samen met hem de kaphandeling van de 60e kerstboom te verrichten. Hierbij zijn o.a. ook aanwezig de Nederlandse ambassadeur, de heer Richard van Rijssen en diverse lokale bestuurders. De Noorse kerstboom wordt dan z.s.m. na aankomst in Rotterdam op de Coolsingel geplaatst.

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

09-11

Het college heeft op 9 november jl. besloten de collectie Beukers over te dragen aan de Stichting Gekroonde Brandersketel (Jenervermuseum Schiedam). De collectie Beukers bestaat uit voorwerpen die betrekking hebben op de bedrijfshistorie en de het productieproces van de destilleerden] Beukers te Schiedam. Deze voorwerpen zijn begin jaren zeventig aan de collectie van het Historisch Museum Rotterdam toegevoegd toen de

destilleerderij haar activiteiten staakte. Er was destijds in Schiedam geen interesse om de voorwerpen over te nemen. Om dit stuk Schiedamse geschiedenis te behouden, heeft het

HMR zich destijds over deze collectie ontfermd. Inmiddels herleeft in Schiedam de belangstelling voor de historie van het gedestilleerd sterk. Het Jenevermuseum is

gevestigd in de voormalige bedrijfspanden van deze firma.

2

09-11

Het college van B&W heeft besloten om het advies 'Tussentijdse evaluaties cultuurplan 2009-2012' van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) over te nemen en de intentie uitgesproken de volgende instellingen ook voor de jaren 2011 en 2012 te subsidiëren: Stichting Doelenensemble, Stichting Rotterdams Philharmonic Festival (Gergiev Festival), Stichting HipHopHuis Holland, Stichting NRC/SBAW, Stichting Siberia, Stichting WMDC, Stichting HipHop in je Smoel, Stichting Epitome Entertainment, Stichting Rotterdams Jazz Orkest, Stichting Kunst in de Klas.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

09-11

Het college heeft naar aanleiding van het advies van de Hoorcommissie Bestemmingsplannen een herzien raadsvoorstel met ontwerpbesluit vastgesteld m.b.t. het bestemmingsplan "Feijenoord". In het herziene raadsvoorstel wordt ingegaan op de zienswijze van Hunter Douglas. Verder is het onderwerp externe veiligheid naar aanleiding van een reactie van de provincie Zuidâ¤'Holland verder uitgewerkt.

2

09-11

Het college heeft een subsidieplafond vastgesteld voor de in Carnisse en Oud-Charlois aangewezen woningen en bedrijfsruimten voor de projectmatige woningaanpak met behulp van VVE-010. Het college heeft besloten om voor 1.345 woningen subsidie ter beschikking te stellen. Met de projectmatige aanpak worden de particuliere eigenaren de komende jaren aangespoord om de woningen op te knappen. De betrokken eigenaren worden rechtstreeks door de gemeente en daarna door VVE-010 geïnformeerd over de aanpak. VVE-010 is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties Woonstad Rotterdam, Woonbron en Com.wonen.

Wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie

1

09-11

In de vergadering van 9 november 2010 heeft het college van B&W besloten mevrouw J.N. Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie, voor te dragen als lid van de Nationale Havenraad.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie

1

12-10

Het college heeft zijn antwoord op de brief van de Ondernemersfederatie Rotterdam City inzake het verzoek tot handhaving op de vismarkt vastgesteld.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

02-11

Het college stelt de raad voor de motie van 29 juni 2010 over tijdige concernrekening en verbetering van de organisatorische inrichting concernverantwoording en controletoren, af te doen. Het college heeft reeds in maart jl. besloten tot een fundamentele herinrichting van de verantwoordings- en controle­organisatie binnen het concern. De herinrichting moet er in de toekomst toe leiden dat de (controle van de) concernverantwoording doeltreffend, doelmatig, tijdig en in overeenstemming met de eisen vanuit de wet- en regelgeving en gebruikers tot stand komt. De concern­verant­woording, voorzien van een accountants­verklaring, moet uiterlijk per 1 mei aan de raad kunnen worden overhandigd. Het Uitvoeringsprogramma 'tijdige concernrekening en verbetering organisatorische inrichting concernverantwoording en controletoren' volgt twee sporen: één spoor met korte termijn maatregelen die een tijdige oplevering (1 mei 2011) van een degelijke concernrekening 2010 met accountantsverklaring opleveren. Voor de langere termijn een spoor dat leidt naar de fundamentele herinrichting van de verantwoordings- en controlekolom binnen het concern.

2

02-11

Het college stelt de gemeenteraad voor de leges voor omgevingsvergunningen te verhogen in verband met het in werking treden van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo). De Wabo maakt het voor de burger gemakkelijker om vergunningen aan te vragen. De kosten van afhandeling nemen echter voor de gemeente toe. De leges dekken na verhoging voor 95% de kosten.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid N. El Ouali (GroenLinks) over middelbaar onderwijs in Hillegersberg-Schiebroek


*

het raadslid C.G.J. Verbrugge (PvdA) over de gang van zaken tijdens de Coming Out Day


*

het raadslid A. Bonte (GroenLinks) over de verhuizing van de servicewinkel RET


*

de raadsleden A. Bonte (GroenLinks) en H.C. van Schaik (Leefbaar Rotterdam) over deelname Eneco in Bioshape proiect


*

de raadsleden drs. R.E. Schneider (Leefbaar Rotterdam) over halal maaltijden in het Stadhuis