Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 12 november 2010

Aanleg fiets- en wandelpad Soesterweg - Piet Mondriaanplein in zicht

De gemeente Amersfoort gaat bezig met aanleg van een directe fiets- en wandelverbinding tussen de noordzijde van het NS station en het Soesterkwartier. Om de verbinding aan te leggen moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerp bestemmingsplan wordt begin december ter inzage gelegd. De verwachting is dat fietsers en voetgangers in de zomer van 2011 gebruik kunnen maken van de nieuwe doorsteek.

Het plan om een directe verbinding aan te leggen tussen het Piet Mondriaanplein en de Soesterweg bestaat al langer. Vooral bewoners van het Soesterkwartier kunnen straks sneller het station bereiken.

Bestemmingsplan
Het vernieuwde bestemmingsplan is nodig, omdat de bestemming van de percelen waarover de doorsteek loopt moet worden aangepast in 'verkeer- en verblijfsgebied'. Oorspronkelijk zou de ontwikkeling worden meegenomen in de herziening van het bestemmingsplan Soesterkwartier. Omdat het formele proces nog niet is opgestart, heeft de gemeente besloten om voor de doorsteek een apart bestemmingsplan te maken. Het bestemmingsplan wordt naar verwachting 8 december aanstaande in de gemeentelijke pagina's in Amersfoort Nu gepubliceerd en op de gemeentelijke website, www.amersfoort.nl.

Planning
Behalve het aanpassen van het bestemmingsplan is ook een omgevingsvergunning aangevraagd voor de kap van twee bomen, te weten een berk die in de tuin staat en een eik aan de Soesterweg, en het slopen van de panden Soesterweg 18 en 20. Zodra de vergunningen rechtskracht hebben, wordt gestart met de kap van de bomen en sloop van de woningen. De planning is om hier medio januari mee te starten. Vervolgens kan in maart/april 2011 worden gestart met de daadwerkelijke aanleg van de doorsteek. De planning is om de doorsteek in mei 2011 gereed te hebben. Direct omwonenden worden voor de start van de werkzaamheden geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Noot voor de redactie,