Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event bieden inzicht nieuwe technologieën en oplossingen

De beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event zijn uiterst succesvol verlopen. In totaal was 41% van de beursbezoekers beslisbevoegd. Van de bezoekers kwam één derde met investeringsplannen naar de beurs. De vakbeurzen hebben met een uitgebreid seminarprogramma, één-op-één gesprekken met consultants en het platform Next Generation IT ingezet op kwaliteit. "Voor de doorontwikkeling van het beursconcept en inhoudelijke invulling is veelvuldig samenwerking met de branche gezocht. In combinatie met de inzet van de exposanten is de beurs een duidelijke weerspiegeling van de markt geworden", licht project manager Marloes van de Berg toe. Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event waren op 3 en 4 november 2010 in Jaarbeurs Utrecht.

De beurzen werden bezocht door 7586 bezoekers. Vergeleken met de vorige editie trokken de drie beurzen trokken de beurzen 15 procent meer bezoekers aan. Centraal stonden de thema's Cloud Computing en Virtualisatie. Naast de exposanten droegen een speciaal seminarprogramma met nationale en internationale topsprekers, Next Generation IT en de Security Consulting Zone deze thema's uit. Marloes van de Berg vindt dat de beurzen de juiste weg zijn ingeslagen met deze kwaliteitsslag: "In de toekomst willen wij deze actualiteit blijven verweven in het beursprogramma."

Exposanten
Er waren 182 bedrijven op Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event te vinden, respectievelijk per beurs 94, 49 en 33. Daarnaast waren zes exposanten op het demopaviljoen van Next Generation IT te vinden. Deelnemers gaven de beurzen een ruime voldoende. "Dit is één van de markplaatsen waar je aanwezig wilt zijn", verduidelijkt Angelique van der Kroft, Marketing Manager Nederland van EMC. "Het is voor ons in feite hét moment in de tweede helft van het jaar om extern te gaan met onze partners en producten. "

Nieuwe oplossingen
Onder de bezoekers zijn tevreden geluiden te horen. Jan-Hendrik Straatman, Director Sales & Marketing bij ICT-bedrijf Beeone: " Ons doel dit jaar is eigenlijk tweeledig. We gebruiken de beurs om een aantal van onze vaste leveranciers te bezoeken én we zijn specifiek op zoek naar een nieuwe tooling oplossing." Geert van der Heijden, Service Manager bij Beeone, vult aan: "We hebben nog geen vast omlijnd idee over hoe die oplossing eruit moet komen te zien. Wél weten we aan welke eisen deze moet voldoen. Een beursbezoek als dit is ideaal. We kunnen ons uitgebreid laten voorlichten en uiteraard hoop je ook verrast te worden door een oplossing waaraan je in eerste instantie zelf niet had gedacht."

Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event
De volgende edities van de Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event worden gehouden op 2 en 3 november 2011 in Jaarbeurs Utrecht. De Belgische editie van Infosecurity en Storage Expo vindt plaats op 23 & 24 maart 2011 in Brussels Expo.