Ingezonden persbericht


SP begint handtekeningenactie voor dubbel spoor Achterhoek

De SP-afdelingen langs de spoorlijn Arnhem-Winterswijk en de Gelderse SP-fractie beginnen een handtekeningenactie voor dubbel spoor in de Achterhoek. Onder de noemer "Laat de Achterhoek sporen!" kunnen reizigers een actiekaart opsturen naar het provinciebestuur en de minister van infrastructuur en milieu. Op die manier wil de SP druk zetten achter het onderzoek naar gedeeltelijke verdubbeling van deze spoorlijn.

De actie wordt aanstaande maandag om 7:30 uur op station Zevenaar afgetrapt. Daarna gaat de SP op de stations handtekeningen ophalen. SP-statenlid Alex Mink is een van de initiatiefnemers van de actie en hoopt op grote steun: "er moeten allerlei verbeteringen komen die ervoor zorgen dat reizigers weer veilig en op tijd worden vervoerd. Maar op langere termijn is het echt tijd voor dubbel spoor. Dat er een onderzoek komt is mooi, maar wij willen niet dat de conclusies onder in de bureaulade verdwijnen. De overheid moet geld uittrekken om de drukste regionale spoorlijn in Nederland op te knappen!".

De SP wil de handtekeningen begin 2011 aan de bestuurders overhandigen. Reizigers kunnen ook terecht op de website www.laatdeachterhoeksporen.nl om de actie te ondersteunen.