Ingezonden persbericht


Kroon op het Werkprijs 2010 naar EYkelenkamp Dorstlessend

Vandaag werd onder grote belangstelling, de prestigieuze Kroon op het Werkprijs 2010 uitgereikt door FNV voorzitter Agnes Jongerius aan de regionale drankengroothandel EYkelenkamp Dorstlessend. Afgelopen maand behoorden zij al tot de laatste 5 genomineerden. Het Deventer bedrijf kreeg deze prijs omdat zij op een bijzondere wijze invulling geeft aan gezondheidsmanagement door preventie van verzuim en de (re)integratie van werknemers met gezondheidsproblemen.

Het bedrijf en haar medewerkers zijn extra trots op deze onderscheiding omdat hiermee het werk van hun op 30 augustus jl. overleden directeur, Jean-Paul Eykelenkamp op een unieke en bijzondere manier geëerd wordt.

"Dit is de kroon op Jean-Paul Eykelenkamps werk. Hij was er groot voorstander van om mensen in te zetten op hun talenten. Hij was van mening dat als je mensen laat doen waar ze goed in zijn, zij dit ook met veel plezier en enthousiasme doen. Medewerkers krijgen bij EYkelenkamp Dorstlessend de kans zich te ontwikkelen, zowel persoonlijk als op professioneel gebied. Goed in je vel zitten is goed in je werk zijn, was het motto van Jean-Paul", aldus Caroline van der Werff, P&O manager bij Eykelenkamp Dorstlessend. "Deze prijs is een belangrijke erkenning voor ons continue streven naar een gezond werkklimaat."

Bij de laatste tien genomineerden zaten onder meer Hemmink B.V. te Zwolle en Westra Werkzaken uit Deventer.

Kroon op het Werkprijs
De Kroon op het Werkprijs is een toonaangevende, landelijke werkgeversprijs die jaarlijks toegekend wordt aan de organisatie met het beste gezondheidsmanagement. De prijs is dit jaar voor de 14e keer uitgereikt en is een initiatief van het Werkgeversforum "Kroon op het Werk". Een van de doelen is het uitwisselen van kennis en ervaringen over het verbeteren van de bedrijfsresultaten en het terugdringen van kosten van verzuim van arbeidsongeschiktheid. EYkelenkamp Dorstlessend heeft laten zien dat dit haalbare doelen zijn.

De uitreiking vond plaats tijdens het " Fit to Work" congres in de Brabanthallen in Den Bosch. De jury voor deze prijs stond dit jaar onder voorzitterschap van Loek Hermans (voorzitter van MKB Nederland) die bij het uitreiken van de prijs vervangen werd door FNV voorzitter Agnes Jongerius.

Beoordeling jury

Doorslaggevend voor de jury was dat EYkelenkamp Dorstlessend zicht op een bijzondere wijze onderscheid in haar gezondheidsmanagement. De jury was van mening dat de Deventer drankengroothandel een bijzonder bedrijf is met een bijzondere eigen visie.