Gemeente Sittard-Geleen


SPRINT behaalt tweede plaats in landelijke verkiezing beste leerbedrijf van het jaar

Sittard-Geleen, 12 november 2010 - Het jonge Sittardse bedrijf SPRINT, onderdeel van de Sportstichting Sittard-Geleen, heeft deze week de tweede plek behaald in de verkiezing 'Leerbedrijf van het jaar'. De jury van Calibris, NOC*NSF en Fit!vak is onder de indruk van de marktgerichte aanpak van het leerbedrijf met veel oog voor innovatie en eindresultaat en geeft in haar rapport aan gecharmeerd te zijn van het werk dat in het afgelopen jaar is verzet.

Wethouder Guyt (Sport): "Ik feliciteer de SPRINT'ers van harte met het behalen van de tweede plaats. Een nieuw bedrijf en dan al tweede. Dan is er nog maar heel weinig nodig voordat je de top helemaal te pakken hebt. "

,,De nominatie geeft aan dat we een concept in handen hebben, dat in onderwijsoptiek zeer kansrijk is. De doorvertaling van papieren concept naar de werkvloer wordt in het rapport benoemd als sterk punt. De tweede plek geeft aan dat er nog een weg voor ons ligt. Zeker met het oog op de Sportzone, waar alle onderwijslijnen fysiek bij elkaar komen. In ieder geval is deze uitslag een teken dat we het juiste pad zijn ingeslagen,"aldus Silvio van Gool directeur/bestuurder Sportstichting Sittard-Geleen. ,,SPRINT biedt studenten van verschillende opleidingen de mogelijkheid om het praktijkgedeelte van hun studie in te vullen. De komende periode wordt voor ons erg belangrijk. We ondersteunen in bewegingsonderwijs en bieden trajecten met sportoriƫntatielessen aan op basisscholen. Onze evenementenkalender geeft Sittard-Geleen een sportief klimaat. Zo sportten in de eerste helft van 2010 meer dan 3.000 kinderen tijdens de Nationale Sportweek, hielden we 30 wijkvoetbalteams bezig, bezochten zo'n 3.000 kids de Sport-na-school, ondersteunden we groepsleerkrachten in het basisonderwijs in bijna 500 gymlessen en vonden maar liefst 50 senioren met een specifieke zorgbehoefte hun weg naar een beweegprogramma op maat. Laatstgenoemde project werd bekroond met de Fontys Onderwijsprijs."

Calibris

Ieder jaar reikt Calibris de prijs Beste Calibris Leerbedrijf uit. De prijs wordt afwisselend uitgereikt aan een van de leerbedrijven (stagebedrijven) in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Een leerbedrijf dat zich onderscheidt door haar zienswijze en aanpak van leren in de praktijk. Dit jaar draait het om leerbedrijven in de sportsector. Om in aanmerking te komen voor de titel, moet het stagebedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren. De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Leerbedrijf . Dit is een landelijke verkiezing waaraan de beste leerbedrijven uit alle sectoren (zoals techniek, sport en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Beste leerbedrijf 2010

Winnaar van de verkiezing Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 is Sciandri sportmanagement.


---