7e editie IHE Nederland Jaarcongres


Interoperabiliteit in de praktijk

VEENENDAAL, 20100624 -- Op 12 november 2010 vindt alweer voor de 7e keer het IHE Nederland Jaarcongres plaats. IHE, Integrating the Healthcare Enterprise, is een internationaal samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector. IHE promoot het gecoördineerd gebruik van gevestigde standaarden zoals DICOM en HL7 om specifieke klinische behoeften ten aanzien van optimale patiëntenzorg in te vullen. Systemen ontwikkeld overeenkomstig IHE communiceren beter met elkaar, zijn eenvoudiger te implementeren, en maken het zorgverleners mogelijk om informatie effectiever te gebruiken.

Internationaal en in Nederland is er een gestage groei te zien van projecten die gebruik maken van IHE-profielen. Daarnaast zien we een verdere verbreding van toepassingsmogelijkheden van IHE. Denkt u hierbij aan ontwikkelingen op het gebied van Pharmacy en Patient Care Devices (PCD). Nieuwe bouwstenen die passen binnen een 'global' patientendossier.

Ook op de 7e editie van het IHE Nederland Jaarcongres op vrijdag 12 november 2010 in Spant! te Bussum komen alle nieuwe ontwikkelingen weer aan de orde.

Geinteresseerd? Schrijft u zich dan nu alvast in als bezoeker of exposant via:
www.ihe-nl.org/index.php/pagina/ihe-nederland-jaarcongres-2010.html?ref=68

IHE Nederland





Ingezonden persbericht