Nieuwe roman van Almeerse schrijver


ALMERE, 20101029 -- Op vrijdag 12 november wordt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam om 20.00 uur de nieuwe roman 'Verborgen leegte' van de Almeerse schrijver en dichter Quito Nicolaas gepresenteerd. Het boek dat gaat over het zich bevrijden van culturele tradities en gewoonten verschijnt bij BookIsh Publishers. De roman wordt op feestelijke wijze gelanceerd.

In 'Verborgen leegte' vertelt de schrijver het verhaal van Maureen die verlangt naar antwoorden op levensvragen. Thuis werd ze anders behandeld en door haar omgeving buitengesloten. Op een dag vindt ze een briefje in een boek dat haar denkwereld doet veranderen. Als ze in Den Haag gaat studeren kan Maureen het niet laten en begint te graven in het verleden. Tijdens een verblijf in Washington ontmoet ze de voormalige gouverneur van het eiland waar ze opgroeide. Via hem krijgt ze verdere aanwijzingen wie haar werkelijke vader is. Langzaam maar zeker ontrafelt een schokkende familiegeheim, waarvan hartsvriendin Rachel onderdeel van uitmaakt.

Het verhaal is dicht op de huid geschreven. `Je volgt van binnenuit het leven van Maureen die zich wil ontworstelen aan de complexe Caribische cultuur' volgens Caribe magazine. Caribbean Literary Salon vindt het `... een gedurfd verhaal over sociale taboes in het oude Aruba ...' `Een verhalenverteller in hart en nieren' noemt Caribe magazine de schrijver.

De auteur is op Aruba geboren. Hij schrijft gedichten en proza in zijn moedertaal, het Papiamento, gesproken op de Caribische eilanden van het Koninkrijk der Nederlanden. Daarnaast produceert hij ook werk in het Nederlands, Engels en Spaans. Zijn artikelen en essays zijn verschenen onder andere in Leeward Voices (2009). Hij is boekrecensent voor Caribe Magazine en is schrijver van het Almeers Dictee 2010. Verborgen leegte is zijn eerste Nederlandstalige roman.

Meer informatie over het programma is te vinden op bookishpublishers.wordpress.com/





Ingezonden persbericht