Ingezonden persbericht


The Gaslight Anthem in november exclusief naar 013

De Amerikaanse band The Gaslight Anthem komt dit najaar terug naar Nederland. Op vrijdag 12 november speelt de groep uit New Jersey in 013 in Tilburg. De razendpopulaire rockers hebben net een nieuw en uitstekend ontvangen album 'American Slang' uitgebracht en staan de komende maanden alvast op zo'n beetje elk groot festival in Europa.

Aanvankelijk afkomstig uit de punkrock-underground van New Jersey valt de band internationaal al snel op met hun rauwe, soulvolle bloed-zweet-en-tranen-rock. Met de tweede langspeler 'The '59 Sound' (2008) forceert de groep op eigen kracht een doorbraak. De uitermate gedreven liedjes van de punkrockers worden voorzien van eenzelfde hongerige drive die ook in het beste werk van Bruce Springsteen te horen is. Het wekt dan ook geen verbazing dat de jongens van The Gaslight Anthem grote fans zijn van The Boss. Andersom is dat echter ook het geval; Springsteen is uitermate gecharmeerd van zijn stadsgenoten.

De stap van kleine clubs naar grote zalen en zelfs het hoofdpodium van Pinkpop wordt in 2009 snel gemaakt. In Engeland opent de groep zelfs voor hun held Springsteen. Zanger Brian Fallon mag daar bij The Boss op het podium een nummer meezingen, terwijl Springsteen zelf een nummer meespeelt met The Gaslight Anthem. De sympathieke jonge band heeft sindsdien niet stilgezeten, maar hard gewerkt aan een nieuwe plaat.

'American Slang' is in juni van dit jaar verschenen en inmiddels bedolven onder de positieve kritieken. De Volkskrant beloonde de schijf met vier sterren terwijl de Revu een 8 noteerde. Het geluid wordt uitgediept, zonder dat er op die kenmerkende drive bezuinigd wordt. Hoe dan ook, The Gaslight Anthem bewijst een blijvertje te zijn. De heren hebben de komende maanden een volle agenda met optredens in o.a. de Melkweg en op Rock Werchter en Lowlands. Dit najaar kunnen ze daar nog een datum bijprikken: op vrijdag 12 november staat The Gaslight Anthem in 013. De voorverkoop van deze show begint aanstaande zaterdag.

Levi's presents: The Gaslight Anthem + support
Vrijdag 12 november 2010 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 17,50 ((excl. service- en transactiekosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf zaterdag 3 juli

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /