Ingezonden persbericht


Motives Festival wordt C-mine jazz Genk
12 & 13 november 2010

Motives Festival wist 6 jaar lang jazzgrootheden naar Genk te halen. Van de Skandinavische top tot de Amerikaanse klassiekers. Van E.S.T. tot Carla Bley, van Bugge Wesseltoft tot John Scofield. Op relatief korte tijd groeide het festival uit tot een belangrijk en uniek euregionaal forum voor hedendaagse jazz. Toch kiezen organisatoren Personal Mountains en C-mine Cultuurcentrum nu voor een geheel nieuw concept. De doorgevoerde naamsverandering, de verhuis van Casino Modern naar het gloednieuwe C-mine én een bredere programmatie passen perfect in dat vernieuwde plaatje.
C-mine
Een verhuis naar C-mine lag voor de hand. Deze mijnsite werd immers omgetoverd van een nostalgisch memento aan vervlogen tijden tot een inspirerende oase voor creatieve geesten. C-mine is dus een uitstekende omgeving voor een Genks jazzfestival. Daarnaast hoopt het festival met een breder aanbod aan jazz en zijn verwanten ook de muzikale avonturiers te verleiden. Grote kleppers op drie podia
Op 12 en 13 november 2010 haalt C-mine jazz Genk grote kleppers als Candy Dulfer, Geri Allen en het gelegenheidscollectief Palle Mikkelborg, Marilyn Mazur, Helen Davies & Mikkel Nordsoe + Phronesis naar het hoofdpodium, in het al even belangrijke en zeker groovy gezelschap van de Italiaanse Gianluca Petrella 'Cosmic Band', Hamid Drake & Bindu 'Reggaeology', de Britse terechte hype Portico Quartet (genomineerd voor de Mercury Prize) en het nieuwe project 'Tonbruket' van voormalig E.S.T.-bassist Dan Berglund. Zoals elk jaar staat er ook een Genkenaar op het podium: trompettist Glenn Magerman staat met zijn 'Electric Quartet' op het hoofdpodium.
Gerri Allen Gianluca Petrella 'Cosmic Band' Portico Quartet Op het Prova-Records Stage staan onder andere Andy Middleton Quartet, Nicolas Kummert 'Voices' en Pierre Anckaert.
Candy Dulfer Band Andy Middleton Dan Berglund 'Tonbruket' Aankomend jazztalent zal te bewonderen zijn via het project "JazzPlaysEurope", een uniek "laboratorium" en een creatie gepresenteerd i.s.m. JazzLab Series. De EuJazzStage, het derde podium, biedt jazztalent uit de Euregio als Sullivan Street Trio en Charlotte Haesen Trio de kans zich van z'n beste kant te tonen. 's Namiddags nemen jonge Genkse muzikanten tijdens de Genk Sessions het podium in met onder andere jam-sessies met professionele muzikanten. Inschrijven via www.cminejazz.com!
Het mag duidelijk zijn: op 12 en 13 november zal het Genkse C-mine het Mekka voor de jazzliefhebber en -ontdekker zijn!