Ingezonden persbericht


PERSBERICHT.

"Ins Blaue Hinein"

Amsterdam, Test-Portal now Art gallery.

Een beeldende kunstinstallatie over afscheid nemen van het verleden en ruimte geven aan de toekomst, geinspireerd op het Italiaanse Futurisme door hedendaagse kunstenaars: Janneke De Jong, Marc Koolen, Rombout Oomen en Patricia De Ruijter.

100 jaar geleden werden snelheid, explosies en vernietiging centraal gesteld in het Futuristisch manifest van Marinetti. Deze futuristen wilden afrekenen met het culturele erfgoed, valse romantiek en stelden chaos als startpunt voor de kunsten. De organisatoren zien dit manifest als het beginpunt van de moderne kunst en zoeken naar een eigentijdse manier van kunstbeleving; interactief en multidisciplinair. Welke uitgangspunten in het Manifest Futurismo zijn nog steeds actueel en hoe worden ze een eeuw later door kunstenaars vormgegeven

"Let's Kill the Moonshine" van Marc Koolen is een installatie waarbij de bezoeker en object kapot kan schieten met een windbuks. Met deze ingreep worden vaste structuren losgelaten of valse romantiek op de korrel genomen. Zo kan worden worden afgerekend met oude liefdes of vastgelopen idealen!

`FUCK YOU SUNSET'' van Janneke de Jong is een videoinstallatie die gaat over het verlangen te vluchten naar een plek waar men zich echt vrij voelt, en tegelijkertijd over de onmogelijkheid daarvan.
Het gevoel van `on the road' zijn wordt gebruikt als een metafoor voor een zoektocht naar een vrij leven waarin het maken van eigen keuzes centraal staat en daarmee het gevoel van ultieme vrijheid wordt ervaren.

The Chessplayer van Rombout Oomen
De beelden die Rombout Oomen toont laten een falen zien in de wereld waarin we leven. In deze lelijkheid gloort echter ook een hoop; na de mislukking komt immers altijd het succes.

Openingtijden: van 12 tot 26 november

Opening vrijdag 12 november van 17 tot 22 uur

* Dinsdag en woensdag van 14 uur tot 17.30 uur
* Elke vrijdag tm 26 november van 17 tot 22 uur speciale presentaties met bubbel en bar hap!

Meenemen: Met nadruk vragen we de bezoekers om zelf objecten mee te nemen waar herinneringen aan vast geplakt zitten. Ter plekke is tegen betaling serviesgoed beschikbaar.

Op afspraak:
Actie sessies op maat voor vrijgezellenfeesten, scheidende echtparen, kunstenaars in crisis of bedrijven die een overgangsfase moeten maken. *Professionele portretten volgens Janneke de Jong of registratie van de schiet actie op film of foto is daarbij mogelijk.
Info: Marc Koolen: 0626250644
Reserveringen: patricia@test-portal.nl

Test-Portal now Art gallery
Westerdok 272
1013 BH Amsterdam
www.test-portal.nl
patricia@test-portal.nl




Ingezonden persbericht