Ingezonden persbericht


EYkelenkamp Dorstlessend in de race voor " Kroon op het Werkprijs"

Vandaag is bekend geworden dat de Deventer drankengroothandel EYkelenkamp Dorstlessend is doorgedrongen tot de laatste vijf genomineerden voor de Kroon op het Werkprijs 2010. Dit is een gezaghebbende bekroning voor bedrijven en organisaties voor hun gezondheidsmanagement.

In 2009 jaar zat Zorggroep Solis bij de laatste 5 genomineerden, opvallend is dat er ook nu weer genomineerden uit Deventer komen. Westra Werkzaken zat dit jaar bij de laatste tien genomineerden.

De prijs is een initiatief van het Werkgeversforum 'Kroon op het Werk', een samenwerkingsverband van grote en kleine organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Een van de doelen is het uitwisselen van kennis en ervaringen over het verbeteren van de bedrijfsresultaten en het terugdringen van kosten van verzuim van arbeidsongeschiktheid. De genomineerden laten zien dat dit haalbare doelen zijn.

Genomineerden
Vorige week is bekend gemaakt dat EYkelenkamp Dorstlessend in de race blijft om tijdens het congres Fit to Work, op 12 november in de Brabanthallen in Den Bosch, de prestigieuze Kroon op het Werkprijs in de wacht te slepen. Andere genomineerden zijn Hemmink B.V. te Zwolle, Monsanto Company Vegetable Seeds Division te Enkhuizen, Deen Supermarkten bv te Hoorn en De Friesland Zorgverzekeraar bv te Leeuwarden.

Beleid EYkelenkamp Dorstlessend
EYkelenkamp Dorstlessend werkt bewust aan gezondheid en inzetbaarheid van haar medewerkers. Dit doet zij door aandacht te hebben voor wat de individuele medewerkers nodig hebben om goed en duurzaam te functioneren. Voorbeeld hiervan is dat EYkelenkamp Dorstlessend vitaliteit en welzijn vergroot door arbozorg samen met haar medewerkers vorm te geven.

Prijsuitreiking
De veertiende Kroon op het Werkprijs wordt op 12 november uitgereikt door FNV-voorzitter Agnes Jongerius. De prijs is een gezaghebbende onderscheiding voor de organisatie in Nederland met het beste gezondheidsmanagement. Elk jaar schrijven vele organisaties zich hiervoor in. Deze bedrijven weten als geen ander wat zij moeten doen om een aantrekkelijke werkgever te zijn en hun werknemers gezond en met plezier aan het werk te houden. Een jury maakt de shortlist en bepaalt na bedrijfsbezoeken die worden uitgevoerd door de voorzitter van MKB Nederland, Loek Hermans, de uiteindelijke winnaar.