Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek

www.hetbolwerk.nl


---

Vrijdag 12 november
THE INSPECTOR CLUZO (Rock The Spot)
+ Mundo Park
21.00 uur / ¤ 5,-

Zaterdag 13 november
WE ARE THE OCEAN + HAWTHORNE HEIGHTS
+ Meet The Storm
20.00 uur / ¤ 7,-

---

DIVERSE ROCK&ROLL met THE INSPECTOR CLUZO en WE ARE THE OCEAN in HET BOLWERK, SNEEK

Poppodium Het Bolwerk te Sneek presenteert dit weekend weer lekkere portie blues en funk en rock&roll! Op vrijdag 12 november gaan we funken en bluesen en rock&rolllen met The Inspector Cluzo, met gemak een van de meeste tourende bands van de wereld! Deze funky show begint om 21.00 uur en de entree is maar 5 euro. Op zaterdag 13 november presenteert Het Bolwerk i.s.m. en in Cafe The Legend We Are The Ocean en Hawthorne Heights, respectievelijk een van de aanjagers en een van de grondleggers van de post-hardcore. Vergelijkingen kun je maken met Destine en Thrice. De zaal gaat om 20.00 uur open.

Een drummer en een gitarist, meer is The Inspector Cluzo niet. Maar met een enthousiasme van heb ik jou daar! De heren ronken en funken er met hun bluesrock namelijk op los. Uit alles blijkt dat dit Franse duo energie voor tien heeft. Daarbij hebben ze nummers die zich heerlijk lenen tot flink meebrullen. De stembanden worden niet gespaard. Tja, dat meebrullen, daar spreekt toch wel echt uit hoe rock n roll deze band is, rock n roll als in -tikkeltje fout, maar o zo lekker-. Het giert en beukt je als luisteraar alle hoeken van je huiskamer door. Maar er is meer: Een heerlijk swingende funky ondertoon die als een soort adrenaline werkt. Positieve spanning die vooral tot uitbundigheid stemt. Wat The Inspector Cluzo misschien nog wel het meest kenmerkt, is hun enthousiasme en humor a la Jack Black, alleen dan op z'n Frans. Getuige de verschillende tracktitels, nemen ze zichzelf niet zo serieus. Een kleine greep: 'F*** Michael Jackson', 'Zombie DJ Killers' en 'In Love with Lilian Thur am', notabene een voetballer. Dit is lachen, funken en keihard meebrullen!

We Are The Ocean houdt niet van hokjes. Er wordt voluit gerockt en ge-posthardcored, maar er worden ook slepende gitaarmuren geboden en intelligente passages zijn de band niet vreemd. Vergelijkingen kun je trekken met bands als Thrice en Funeral for a Friend. Onder de noemer 'post-hardcore' is er de laatste jaren een vrachtlading aan bands met Alexisonfire als wellicht de meest aansprekende vaandeldrager, en zich het best omschrijven als een mix tussen screamo, emo en hardcore. Ook het Britse We Are The Ocean rekent zich tot deze categorie. WATO werd opgericht in 2007 en is een product van het eeuwenoude fenomeen van met een busje naar shows gaan, zoveel mogelijk spelen en onderweg een grote fanbase verzamelen. De band heeft zichzelf inmiddels bewezen als een van Engelands meest essentiële posthardcore bands. Hawthorne Heights heeft er mede voor gezorgd dat het post-hardcore genre op de kaart kwam, door net als WATO heel veel te spelen, en ondertussen veel fans te vergaren. In de USA is Hawthorne Heights een van de vaandeldragers van het genre, maar in Europa moeten ze net als vroeger hard en veel spelen! Support is Meet The Storm, een Nederlandse band waar we nog veel van kunnen verwachten!