Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 08 november 2010

NIEUWE ORIËNTATIEBIJEENKOMSTEN VOOR 55-PLUSSERS

De Regenboog Groep is op zoek naar senioren en andere belangstellenden die een dagdeel per week hun kennis en levenservaring willen delen met een dakloze, een (ex)verslaafde, iemand met psychische klachten of iemand met financiële problemen. Daarom start de Vrijwilligersacademie Amsterdam vanaf 12 november weer enkele oriëntatiebijeenkomsten speciaal voor 55-plussers.

Op vrijdag 12 november en vrijdag 28 januari heeft de bijeenkomst als thema 'Arm in Amsterdam: de last van schulden'. Op vrijdag 19 november en vrijdag 11 februari is er een bijeenkomst over het thema 'Gek of prettig gestoord: als de ziekte je de baas is'. En op vrijdag 26 november en vrijdag 25 februari heeft de bijeenkomst als thema 'Dakloos, drugs, alles kwijt: last of lust?' De trainers tijdens deze bijeenkomsten zijn vrijwilligers en ervaringsdeskundigen die hiervoor binnen de vrijwilligersacademie een aparte training hebben gevolgd. Hun persoonlijke verhalen spreken tot de verbeelding, wakkeren discussies aan en bevorderen de dialoog. De bijeenkomsten zijn gratis. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligersacademie.net onder het kopje oriëntatie.

De Vrijwilligersacademie Amsterdam is dé inspirerende ontmoetings-, verbindings- en verdiepingsplek voor vrijwilligers in de sector zorg en welzijn uit Amsterdam en omgeving. Bij de Vrijwilligersacademie krijgen vrijwilligers van de aangesloten organisaties gratis een volwaardig leertraject aangeboden begeleid door professionele trainers. Een volledig overzicht van ons cursusaanbod kunt u vinden op: www.vrijwilligersacademie.net